Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat te doen tegen ontzettende pijn aan vleeswond?

Ik heb een vleeswond opgelopen op mijn scheenbeen. Ik ben ermee naar de dokter geweest en hechten was geen optie. Nu moet ik er zalf op blijven smeren (antibiotica). Maar is er behalve pijnstillers iets te doen tegen de ontzettende constante pijn in mijn been. Het is ook erg opgezwollen en veel wondvocht. Staan of lopen doet niet echt meer pijn, Maar een aanraking op welke plek dan ook op mijn onderbeen doet ontzettend veel zeer.

Hoop dat iemand een tip voor me heeft!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een verwonding aan je scheenbeen is heel pijnlijk. En de genezing verloopt daar doorgaans ook wat moeilijker. Of je terug naar de huisarts moet hangt er vanaf hoe lang je de antibioticazalf al aan het smeren bent. Als dat nog maar pas is moet je een paar dagen geduld hebben. Als er maandag nog geen verbetering is ga je best terug naar je arts voor controle van de wond. Tegen de pijn kan je helaas niets anders doen dan pijnstillers nemen. Misschien helpt het een beetje als je je been omhoog legt.

Heel rap maken dat je op de dokterspost of eerste hulp komt !!

Dringend dokter! wonde is dermate ontstoken dat je dringend andere medicatie en wondverzorging nodig hebt.

Alleen schone wonden met gladde randen kunnen gehecht worden. Anders is het risico groot op een afgesloten infectie waarbij het wondvocht en de pus een uitweg in het lichaam moeten zoeken. Gezien je klachten is dat proces al aan de gang zonder dat de wond gehecht is. Ik vraag me af of antibioticazelf genoeg is. Je zou heel goed wondroos of iets dergelijks kunnen hebben en dat moet toch echt goed behandeld worden. Neem je lichaamstemperatuur op en overleg met de huisartsenpost.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100