Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat moet je doen als je wondje niet stopt met bloeden?

Ik heb gisteren me elleboog gestoten tegen me scheermesje heel hard. En toen had ik een wondje door gekregen. Ik heb een pleister op gedaan en hopen dat het morgen beter was. Maar ik werd wakker en hij bloedt nog steeds.. Hoe kan ik het bloeden stoppen?

Wondje is 1 cm bij 1 cm, en scheermesje had 5 mesje dus hij pakte het wel beetje diep..

Weet jij het antwoord?

/2500

Wondranden tegen elkaar duwen, en dan druk uitoefenen op de wond. Als je een EHBO-doosje in huis hebt, kun je kijken of er een snelverband in zit, anders kun je even naar de huisartsenpraktijk: de assistent kan zo'n wond goed verbinden. Ellebogen zijn nare plekken voor wondjes, omdat je ze altijd wel beweegt.

Wellicht is er een wat groter adertje geraakt en blijft het daarom bloeden. Ik zou er even mee naar de dokter gaan zodat die het goed kan dichtmaken en het bloeden stopt.

Met aluin ertegenaan drukken wil ook wel eens helpen, maar misschien is je wondje daarvoor te diep. En anders n drukverbandje aanleggen.

Heb het eenmaal gezien van een braziliaase vrouw die bij mij op bezoek was . Ik had een diepe snee in mijn duim . Zij pakte de koffiepot het was snelfiltermaling en deed wat snelfiltermaling op de wond en daarop een pleister . En het bloeden stopte bijna direct . En terwijl ik ook nog bloedverdunners gebruik .

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100