Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

is het raar dat mijn armen ongelijk zijn?

ik ben nu 17 jaar en sinds een jaar of 2 merk ik dat mijn armen en schouders ongelijk gegroeid zijn.

mijn linker schouders/arm en pols zijn duidelijk groter qua botten en ook de spiermassa is groter aan de linker kant, en wat me ook nog opvalt is dat mijn linker pols wat stijver is dan de mijn rechter pols. mijn handen zijn daarentegen wel weer gelijk.

moet ik me zorgen maken, is dit door de pubertijd dat het niet gelijk groeit, en kan dit altijd blijven?

bij voorbaat dank

Toegevoegd na 12 minuten:
edit: Ik ben een man/jongen

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ben je een man of een vrouw? want een man groeit nog wel ff door, dus daar zal ik een paar jaar later pas zorgen om maken. Als je en vrouw ben.. dan kan het al wezen dat je uitgegroeid ben. Maar heb je er echt last van? pijn of iets dergelijks? Als je houding door je schouders echt anders is zou ik naar een mensendiecktherapeut gaan. Maar als het echt is dat je last heb met spieren en bewegen dan naar een fysiotherapeut. Hier hoef je zonder verwijzing naartoe.

Misschien doe je één of andere sport waardoor je linker schouder en arm beter ontwikkeld zijn. Als dat niet zo is, zou ik het eens aan de huisarts vragen.