Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Jeuk aan mijn rechterschouder

Sinds jaar en dag heb ik jeuk aan mijn rechterschouder. Op mijn rug, bijna buiten mijn bereik...

Ik moet zowat mijn linkerarm uit de kom "manoeuvreren" om te kunnen krabben.

Het is altijd op hetzelfde plekje. Wat kan het zijn?

Een zenuwtrekje??

Ik heb al eens aan mijn vader en (onlangs) aan mijn man gevraagd of er soms "iets" zit. Een moedervlekje oid. Maar er zit niets (of tenminste niets zichtbaar).

Ik vind het nogal een vage klacht om een dokter hiermee lastig te vallen.

Soms houdt de jeuk een hele dag aan, soms een paar dagen. Soms heb ik er weken geen last van. Maar het keert altijd terug.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik heb het zelf ook als ik veel in de zon heb gezeten, op dezelfde plek. Ik heb dan niet eens met mijn rug in de zon gezeten, maar toch krijg ik er last van. Het is een soort zonneallergie en ik ken meer mensen die er last van hebben. Bij mij voelt het alsof de jeuk meer binnenin mijn schouder zit. Jeuken helpt dus niet. Koud douchen wel..

dokter niet lastigvallen.... het is zijn werk! Dus ik zou toch even langs de dokter gasn voor de zekerheid

Het kan een schimmelplekje zijn dat steeds terugkomt. Ga naar de huisarts! Met een zalfje is het misschien met een wip opgelost.

Als het regelmatig terugkeert heb je toch een goede reden om aan je huisarts te vragen even te willen kijken?Dan ben jij er snel vanaf, dat weet ik zeker. Een eczeem, of een reactie op een bepaalde douchecrème. Of wasmiddel van de handdoek. Denk voor jezelf even na of er misschien net tevoren steeds een overeenkomst te vinden is? Misschien zelfs iets gegeten of zo? Je weet het maar nooit.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100