Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik het beste doen bij van het strekken been?

hallo,

ik ben een jongen van 23 jaar en heb 9 dagen geleden een kruisband operatie gehad (hamstringmethode)

het gaat gaat goed geen pijn bij 90 graden!
maar zodra ik wil opstaan en wil strekken, kan ik dat gewoon niet! echter pijn in me knieholte (pees)
ik strek regelmatig heb dan wel veel pijn, maar na enkele minuten lukt het me om vrijwel volledig te strekken! loop ik paar meter (krukken) en ga weer zitten! en nog geen ! minuut later als ik weer op wil staan, kan ik hem weer niet meer volledig strekken!

ik moet juist van me fysio zoo veel mogelijk strekken!

iemand avdvies wat ik het beste kan doen?
dankje

stefan

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Volg nauwgezet de instructies van arts en fysiotherapeut. Hoe vaak, hoe lang je moet strekken en tot hoe ver je mag of zelfs moet strekken. Welke bewegingen je nog niet mag maken. Belangrijk dat je de stabiliteit in je knie terugkrijgt en ook de beweeglijkheid. Er is weinig uitspraak over te doen verder. Pijn en strak gevoel zullen nog wel even blijven, dat komt 'vanzelf', met de juiste begeleiding fysio/arts goed. Maar duurt een tijdje. Sterkte, je bent jong en dat geneest meestal heel netjes en stabiel. En omdat je jong bent, heb je vast haast om weer vanalles te gaan doen. Maar experimenteer niet, volg nauwegezet de instructies. Stabiliteit van een knie is zo belangrijk.

Ik denk dat je goed bezig bent. Als de fysio zegt: veel strekken dan moet je veel strekken. Vraag wel aan die fysio hoe lang dat dat normaal gesproken moet duren voordat het wat soepeler gaat.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100