Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

waar kan ik heen met klacht rond revalidatie centrum als het afdelingshoofd van het centrum onbereikbaar blijft en het met mijn vader bergafwaards ga

Weet jij het antwoord?

/2500

Er is in iedere instelling een afdelingshoofd dat aanspreekbaar moet zijn of een klachtencentrale. Wanneer je het afdelingshoofd niet te pakken kan krijgen kun je proberen te vragen naar de waarnemende persoon van deze afdelingshoofd. Wanneer dit niet lukt zijn er ook nog coördinatoren waar je eventueel naartoe kan gaan. Als je helemaal geen telefonisch contact kan krijgen kan je een brief sturen of gewoon persoonlijk langs gaan. Hij of zij mag niet weigeren om met familie over de omstandigheden te praten. Dit kan je bijvoorbeeld ook aangeven in een brief. In de vorm van "ik heb u meerdere malen proberen te bereiken, geen gehoor gehad. Ik vind het van belang om een spoedoverleg te hebben binnen 2a3 weken." Dan is hij dringend doch vriendelijk verzocht om z.s.m. Contact op te nemen. Ook kun je altijd vragen via secretaresses/begeleiders en andere medewerkers of zij willen doorgeven wanneer het afdelingshoofd beschikbaar is. In een revalidatiecentrum waar goed gecommuniceerd wordt zal zijn rooster of bereikbaarheid ook bekend zijn. Lastige situatie. Ik hoop dat het contact er snel is.

De meeste instellingen hebben een klachtenfunctionaris in dienst, daar kan je met je klacht heen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100