Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Welke tips heb jij tegen vrienden met zweetkousen?

Thuis wordt gevraagd de schoenen uit te trekken. Maar wat te doen met stinkschoenen en zweetkousen, met name van vriend(inn)en?

Weet jij het antwoord?

/2500

Bij de drogisterij kun je deo voor je schoenen kopen en talkspray voor je voeten (om zweten te voorkomen).

Ja maar je kunt ook nog gewoon ouderwets talkpoeder gebruiken.

Antwoord op je vraag: Extra sloffen bij de voordeur neerzetten, die je je gasten (vrienden, vriendinnen) kunt aanbieden. Extra: Maar uh, als iedereen verplicht wordt schoenen uit te trekken, dan loop je natuurlijk wel zeker een geurrisico, aangezien niet iedereen er op voorbereid zal zijn om bij een bezoek zijn/haar schoenen uit te trekken. Je zou van te voren je vrienden kunnen informeren over de gang van zaken bij jullie thuis, zodat ze maatregelen kunnen nemen.

10 tips tegen zweetvoeten.... Beter voorkomen dan genezen hé.... 1. Dagelijks wisselen van kousen of sokken en schoenen. 2. Dagelijks de voeten wassen met lauwwarm water. Daarna grondig afdrogen, vooral ook tussen de tenen. 3. Na het afdrogen de voeten met voetpoeder of een poederspray behandelen. Het poeder zuigt het vocht op. Vaak bevatten deze middelen ook bacteriënremmende stoffen. Ook zijn er speciale crèmes verkrijgbaar voor de verzorging van de voeten na het voetbad of na het wassen. 4. Warme voetbaden kunnen ook helpen bij zweetvoeten. Deze voetbaden mogen echter niet te vaak genomen worden, hoogstens twee maal per week. Door de warmte wordt de zweetuitscheiding namelijk bevorderd. De watertemperatuur mag niet hoger zijn dan 38 graden Celsius (handwarm), terwijl het bad niet langer dan vijf minuten mag duren. 5. Extracten van looizuurhoudende stoffen zoals eikenschors, dennennaalden of walnootbladeren zijn zeer aan te bevelen voor een voetbad. Maar ook extracten van kruiden die samentrekkend werken, bij voorbeeld salie, tijm of van geneeskrachtige kruiden zoals kamille, duizendblad of strobloemen, zijn zeer effectief. 6. Altijd katoenen sokken dragen en synthetische stoffen vermijden. Wel zijn er inmiddels nieuwe synthetische materialen ontwikkeld, die qua eigenschappen vergelijkbaar zijn met katoen en soms zelfs beter zijn. 7. Bij het kopen van schoeisel altijd opletten of de schoenen zowel van buiten als van binnen van echt leer zijn. Vooral de binnenkant van lichte, modieuze schoenen dient kritisch bekeken te worden. 8. Om de binnenkant van schoenen te beschermen, kunnen inlegzolen worden gebruikt. Er zijn inlegzolen in allerlei soorten en materialen, zowel dikke als dunne en ook die de vochtigheid reguleren (bijvoorbeeld met actieve koolstof). 9. De sokken en ook de binnenzijden van de schoenen dienen met een desinfecterende antischimmelspray of ?poeder behandeld te worden, hoewel bij poedergebruik het aankoeken van poeder niet te vermijden is. 10. Elke gedragen schoen moet voldoende tijd krijgen om te luchten. Toegevoegd na 47 seconden: Zo kan je het misschien voorkomen.............

laat ze een paar overschoenen mee nemen,kunnen ze hun schoenen aan houden en je vloer blijft schoon

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100