Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kunnen ze iets doen tegen een verwijde kransslagader?

Is er een operatie ofzoiets om dat te verhelpen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij vrijwel alle ziekten van de kransslagaders worden medicijnen voorgeschreven. De hoofdgroepen zijn de cholesterolverlagers, de bloeddrukverlagers en de stollingswerende medicijnen.,kransslagaders. Bij een ernstig vernauwde of afgesloten kransslagader wordt soms een kleine operatieve ingreep ofwel interventie verricht via hartkatheterisatie. Een interventiecardioloog kan met een dun slangetje, een katheter, via de bloedvaten in de kransslagaders komen. Degene die het ondergaat ondervindt weinig overlast. Er wordt alleen een ingang voor het slangetje in de lies, pols of elleboog gemaakt, waarvoor een plaatselijke verdoving volstaat...

Wat noem je een verwijde kransslagader? Die van mijn man is 4,9 mm doorsnede dat is een flinke tuinslang, maar dat kon geen kwaad. Ik heb begrepen dat als het nodig is het een vrij eenvoudige operatie is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100