Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Jeuk op been

Ik heb sinds vorig jaar zomer af en toe echt heel jeukende benen als ik krab zie je witte doorzichtige bultjes. Het kan niet van een wasmiddel zijn of bodylotion opeens is het er weet iemand wat dit is en wat tegen de jeuk helpt?

Weet jij het antwoord?

/2500

Daar kan de dokter je waarschijnlijk prima mee helpen, die kan er dan wat tegen doen.

Het kunnen galbultjes zijn. Je kan ze krijgen van de warmte. Je kan er mentholpoeder op doen om de jeuk te verminderen, of een nat washandje. Als je twijfels blijft houden kan je toch best de huisarts contacteren.

Het zou warmteuitslag kunnen zijn. (Als je het ook in de winter had, dan natuurlijk niet). Als het heel erg jeukt, helpt aambeienzalf (Theranal met twee verdovende componenten). Maar je hebt al betaald voor de dokter (via je basisverzekering), dus check even daar.

Dat lijkt verdacht veel op zonne allergie: witte blaasjes. Ga eens na of je het krijgt wanneer je veel in de zon bent geweest. Zo ja, dan is het zeker zonne allergie. Er zijn gelukkig veel middeltjes op de markt om de jeuk te verzachten. Maar het belangrijkste is: Blijf ermee uit de zon!

Koelen helpt tegen de jeuk, maar ik zou het dan weer niet met een nat washandje doen, maar met zo'n gel ding dat je in de koelkast of vriezer legt, en dan in een theedoek wikkelen.. Niet krabben in ieder geval, dat verergert de jeuk alleen maar!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100