Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat kan ik doen tegen pijn in de oren tijdens het landen met een vliegtuig?

Ik heb altijd hele erge last van oorpijn als het vliegtuig gaat landen...

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

daar heb ik ook altijd last van , ook in de bus/auto als er veel hoogte verschil is. dan gebruik ik ook oorplugs op het doosje staat dat het: -aanbevolen is door KNO artsen - dat je het meerdere malen kunt gebruiken - dat ze veilig comfortabel en zacht zijn en dat het drukregulerende oorplugs zijn. het is ook een voordeel dat je ze niet echt ziet als je ze in je oren hebt , dus niets om je voor te schamen! toen ik deze oorplugs nog niet had kreeg ik van de stewardes twee bekertjes met natte watjes erin voor op me oren, dat hielp voor mij ook en verder gewoon kauwen op kauwgom en veel gapen! maar het blijft toch even doorzetten . Toegevoegd na 1 minuut: misschien is het ook handig om op deze vraag te kijken: http://www.goeievraag.nl/vraag/opbouwende-druk-oren-hoofd-tijdens.17682

Speciale oorplugs kopen ( bij de drogist ), slikken of iets kauwen ( zoals kauwgom )

gapen helpt ook vaak

Gapen, kauwgom kauwen of slikken. Toegevoegd na 39 minuten: Hier nog een bron die ik toevallig tegen kwam: http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoeningen/31057-wat-doe-je-tegen-oorpijn-bij-het-vliegen.html

Voorgaande antwoorden, of -en dat werkt voor mij- plastic bekertjes over je oren plaatsen. Het ziet er wat vreemd uit, maar het werkt wel! (Was een truc van een stewardess toen ik moest vliegen met een enorme oorontsteking).

af en toe even "klaren" je neus dus dichtknijpen en dan alsof je snuit.. je oren ploppen open en meestal is de druk ook weg... je oren voor de reis druppelen met lidocaine werkt ook..

Wanneer je al veel ervaring hebt met oorproblemen en oorontstekingen, dan zul je bij het vliegen ook oorpijn ervaren. Bezoek ruim voor de vliegreis je huisarts voor advies. De huisarts kan Celestone tabletjes voorschrijven om te voorkomen dat je gaat vliegen met een eventuele ontsteking in de oren. Celestone werkt tegen onstekingen.

Bronnen:
http://www.grabbits.nl/index.php?artikel/o...

Ik heb daar ook last van en wat hier boven al staat, oorplugs werken het beste.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100