Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik voel, wanneer ik er op loop, een drukkende pijn in mijn linkervoet, meer bepaald in het bot van mijn hiel, hoe komt dit ?

wat is de oorzaak hiervan ? ik draag steunzolen in beide schoenen en in de andere hiel voel ik geen pijn !

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik heb iets dergelijks, alleen aan beide kanten (wel rechts erger). De podotherapeut zegt dat de kuitspier te kort is en dat dit irritatie geeft aan de peesplaat onderop de hiel. Hielspoor is echt één plekje dat zeer doet, alsof je elke stap in een punaise stapt. Ga eens naar een podotherapeut en laat ernaar kijken.

Dat kan een hielspoor zijn. Een goede schoenmaker kan een zooltje maken wat het uitstekende bot vrij laat.

Zelf had ik vroeger ook last van me voeten,vooral bij het voetballen. Ook bij me hiel. Na de schoen eens goed beken te hebben, kwam ik erachter daar er een miniscuul klein hobbeltje in me zool zat door een klein steentje dat tussen de zool en de binnenkant van de schoen zat. Jij geeft zelf al aan steunzolen te dragen, dus je voeten zullen er ook wel gevoeliger voor zijn net zoals de mijne.

Laat eens nameten of je benen wel even lang zijn. Misschien is je ene been korter dan het andere (heb ik ook, dus het probleem klinkt bekend) en komt er daardoor meer druk op te staan. Een simpel inlegzooltje zou dan de oplossing kunnen zijn.

Dit klinkt als een hielspoor, dit komt door overbelasting (staand werk) en is een kwaal aan de onderkant van je voet dicht bij de hiel, vraag aan de podotherapeut of hij/zij zachte hielplekjes in de (nieuwe) steunzolen kan maken. Een injectie geeft verlichting maar is niet leuk om te ondergaan.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100