Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

gisteravond hele dikke knokkels en erg pijnlijk, hoe kan dat?

niet mijn vingers maar de knokkels van je hand zegmaar, helemaal onderaan je vinger.

Toegevoegd na 1 minuut:
ook ben ik al sinds een lang half jaar erg moe en heb veel hoofdpijn, verder ook veel last van spieren en gewrichten alleen uit een reuma bloedonderzoek kwam niks. Dus toen die dikke knokkels kwamen was ik wel even verrast maar zou het geen fibromyalgie kunnen zijn o.i.d.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Met al je andere klachten er bij zou het wel eens fibromyalgie kunnen zijn. Het is natuurlijk op het moment warm weer, waardoor je vingers ook wel kunnen opzwellen van vocht. Maar toch, enkel de knokkels wijst helaas eerder in de richting van fibromyalgie Toegevoegd na 5 minuten: De site hieronder is niet echt een bron, maar een forum met mensen met dezelfde klachten.

Bronnen:
http://fibromyalgie.hyves.nl/forum/2489064...

Misschien vochtophoping. Ik zou toch nog maar eens naar de dokter gaan. Misschien moet je bloed op iets anders worden onderzocht.

Beste Claire223, Wie zijn wij hier op G.V. om op afstand te kunnen oordelen dan wel bevestigen of jouw klachten fibromyalgie zou kunnen zijn. Mijn advies is dan ook ga naar iemand (zoek hulp bij iemand) die bevoegd is om deze diagnose te kunnen stellen en laat je door deze persoon behandelen of doorverwijzen. Dan weet je het zeker. Gissen is Missen! want als je met je knokkels klem zou hebben gezeten.. Ja dan had je een plausibele verklaring van je klachten hebben gehad. Resumerend: Leg deze klachten bij je arts neer waar ze horen. Beterschap.

Het zijn wel de symptomen die bij een tekenbeet horen, de ziekte van lyme, hierbij worden vaan spieren en gewrichten aangetast, wordt je minder sterk in je benen, zere keel, griepachtige verschijnselen, ontstekingen van div. organen, enz. Maar het kan net zo goed iets anders zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100