Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat gebeurt er als je rug gekraakt wordt?

Van binnen bedoel ik, mijn rug is gisteren gekraakt en ik hoorde alle wervels krapjes geven maar wat gebeurt er dan precies en waarom is dat goed?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Bij het kraken van de wervels gaat het geluid om spiertjes die over de bothaakjes zijn blijven hangen en los komen. De krakjes hoor je doordat de longen als klankkast functioneren. Het dient om je gewrichten terug recht te zetten. Maar soms hoor je ook niets tijdens het gewrichten rechtzetten.

Bronnen:
http://www.erikwieffering.nl/2010/01/krake...

De facetten (dit zijn de losse botdeeltjes waaruit iedere wervel is opgebouwd) schieten dan op hun plaats. het oorspronkelijke vacuum wordt dan opgeheven en dat maakt het plop-achtige geluid. Dus is eigenlijk van kraken geen sprake, anders immers zouden de wervels beschadigd raken. Dat is het laatste wat de chiropractor/manueel therapeut wil. Doordat de facetten na het "kraken "weer op de juiste plaats zitten, klemmen ze geen zenuwbanen meer af en dat geeft een (soms enorme) verlichting van de pijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100