Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kun je je situatie verergeren als je gewoon gaat sporten (hockey/tennis) net een gekneusde pink?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, als je een foute beweging maakt, kun je de pink nog erger beschadigen en duurt het nog langer voordat de pink helemaal is genezen. je kunt nou beter niet te veel met je pink doen zoals hockey of tennis.

Uiteraard kan je de situatie verergeren. Stel je voor dat je een tennisbal op je pink krijgt! Dan kan je meteen naar een arts. Ik zou toch even wachten tot op zijn minst de zwelling weg is.

Echt verergeren kan je het niet noemen, tenzij je hem nog breekt, of je peesjes scheuren, doordat je er een bal opkrijgt o.i.d.. Wat je wel doet, is het genezingsproces dusdanig vertragen, door het geen rust (genezing) te gunnen. Je kan er op deze manier veel langer last van houden, wat volgens mij enkel in je nadeel ligt. Rust is de enige remedi, samen met ijspacks en windsels, maar dat helpt ook enkel als je dit meteen doet. Hier vind je de weetjes: http://www.healthylives.nl/beweging/Gezond-sporten/kneuzing-behandelen http://www.heltiq.nl/99-Wat_is_een_verstuiking_en_hoe_ontstaat_deze.html

Allereerst hangt het van je positie af. Als verdediger moet je laag zitten, maar alleen je linkerhand zit dan op de grond, dus als rechts gekneusd is zou het wel kunnen. Dat zelfde geldt voor verdedigende middenvelders natuurlijk. Als aanvaller voorzie ik geen problemen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100