Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe krijg je in godsnaam was-oordopjes uit je oor als ze tegen je trommelvlies schijnen te zitten?

oke ik heb een gigantisch probleem.
ik slaap met van die wassen buigbare oordopjes maar dat gaat altijd goed. Nu is er waarschijnlijk iets gebeurt (misschien komt t door de warmte, ik weet t niet) waardoor er een gesmolten is en helemaal op mn trommelvlies zit waardoor ik doof ben aan een kant! ik heb geen idee wat ik nu moet doen!!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ga a.u.b. naar de huisarts. Je kunt het wel proberen met bijvoorbeeld een tekenpincet. Maar blijft riskant, je kutn namelijk iets beschadigen in je oor. Sterkte en Succes!

Als de sodemieter naar de dokter, want daar moet je zelf niet mee aan zitten poeren. Je kunt het heel voorzichtig even proberen met een pincetje, maar waarschijnlijk is de was in de oorholte uitgesmolten , en dan kun je beter niet zelf te veel gaan prutsen. En volgende keer gewoon van die kneedbare of siliconen oordopjes gebruiken ; die zijn wellicht iets duurder, maar wel een stuk veiliger natuurlijk.

Naar de dokter is dan sowieso de beste optie, als je zelf gaat proberen die was eruit te krijgen kan je je trommelvlies beschadigen en permanent doof worden.

Jij gaat nu de dokter bellen en als de bliksem daar heen en zelf geen gekke dingen doen. Je trommelvlies is een kostbaar bezit.

Een drupje zo zonnebloem olie kan sowieso geen kwaad,

Een collega van me had het zelfde met nieuwsjaarsnacht. Wasbolletje iets te ver in de gehoorgang en ze kan er niet meer bij. je moet hier zelf dus echt niet mee gaan pulken om het er uit te krijgen. De meeste voorwerpen veroorzaken geen blijvend probleem. Maar als er een voorwerp tegen het trommelvlies terechtkomt, kan het trommelvlies scheuren en het middenoor kan daardoor worden beschadigd. Dit kan erge problemen veroorzaken. Ga dus naar de huisartsenpost. Na onderzoek van het oor, misschien met een instrument dat de gehele gehoorgang laat zien, zal de arts met een speciaal paktangetje het oordopje weghalen. Soms kan het voorzichtig worden opgezogen of wordt het oor uitgespoeld waardoor het met het water uit het oor stroomt.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100