Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

genante vraag?

Een beetje een rare vraag maar ik stel 'm toch. Bij toeval zag ik rondom mijn binnenste schaamlippen een stuk huid wat helemaal verkleurd was. Wit met een blauwige glans erover. Ergens anders zat nog een zo'n plekje. Ik schrok er wel van! Wat zou dit zijn?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het zou kunnen dat het Lichen sclerosus is. Dat is een goedaardige huidaandoening waarbij er witte plekken voorkomen op de kleine schaamlippen. Er zijn enkele mogelijke verklaringen voor het ontstaan van lichen sclerosus maar een duidelijke oorzaak is tot nu toe onbekend. Een mogelijke oorzaak lijkt te liggen op hormonaal gebied. Bij jonge meisjes verbetert de aandoening vaak na de puberteit of verdwijnt zelfs helemaal. Maar je zal toch naar een arts moeten om vast te stellen of het inderdaad deze aandoening zou kunnen zijn.

Bronnen:
http://www.huidconsult.nl/portal/index.php...

Hoi, wat vervelend voor je. Ik zou idd even naar de huisarts gaan of de soa-poli van de GGD. Ik heb overigens geen idee of t een soa is hoor. Maar mocht je het niet prettig vinden om de vraag bij je huisarts neer te leggen, dan is de soa-poli een alternatief. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100