Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Mijn oor zit dicht. Wat is hier aan te doen wat snel werkt en waar je niks voor hoeft te kopen?

Toegevoegd na 23 minuten:
Het komt niet door een prop vuil maar door mij verkoudheid

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan otrivin gebruiken maar je moet uitkijken dat je het niet te lang gebruikt anders heeft het een averechts effect, lees de bijsluiter maar. Een korte uitleg van wat er precies aan hand is.....er is een open verbinding aanwezig tussen je oren en neus/keelholte. Bij een ontsteking (verkoudheid) zwelt alles op dus ook de verbinding tussen je oren en neus/keelholte. Hierdoor kan je het ervaren als het gevoel alsof je oren dicht zitten. Zoals bij alle ontstekingen moet je je lichaam het de tijd geven om het te helen. Dus geef het gewoon even de tijd!!!

neus en mond dicht knijpen en blazen misschien springt je oor open Toegevoegd na 3 minuten: Mocht niks werken dan je oor druppelen met lauwe slaolie en morgen even door de huisarts laten uitspuiten

Gapen, of op een kauwgumpje kauwen;)

Laten uitspuiten bij de huisarts of anders (wel een beetje voorzichtig) de massagestraal van je douche op je oor zetten. Oorschelp een beetje omhoog trekken zodat je een goede, rechte doorgang hebt. Zorg dat je de straal een beetje voelt kriebelen op je trommelvlies, dan heb je de mildere versie van het uitspuiten te pakken.

ui raspen en vocht op een watje een nacht in je oor!

Met sla olie druppelen!

Olie op een theeleepeltje doen , vuur er even onder zodat het wat warmer is en erin druppelen.

Een neusspray heeft in dit geval het meeste effect. Maar dit moet je kopen. Je kan bijv. Otrivin of een huismerk nemen (deze mag je maximaal 7 dagen achtereen gebruiken, zie bijsluiter) of een homeopatische spray gebruiken (deze mag je langere tijd gebruiken).

Bij een verkoudheid gaat dit vanzelf over. Dan is het zelfs beter neusdruppels te gebruiken dan oordruppels. De holten in het lichaam moeten allemaal goed openblijven. De buis van Eustachius zal zodra het weer goed functioneert, de druk weg laten vloeien. Bij een verkoudheid werkt de buis van Eustachius niet goed door overtollig aangemaakt slijm.

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/aandoe...

Neusspray gebruiken. Dat helpt vanzelf ook voor je oor.

Stoombad en lekker vroeg naar bed en desnoods even uitzieken. Je buisje van Eustachius zit verstopt, gaat vanzelf weer over. Zo niet, dan naar de huisarts. Toegevoegd na 33 seconden: Beterschap!

Het kan zijn dat er vocht achter je trommelvlies zit omdat je eerder een middenoor ontsteking hebt gehad. Als dit zo is kan je hier niks aan doen behalve wachten totdat het vanzelf weggaat zegt mijn huisarts. Het duurt minimaal 2 maanden en anders toch even naar de huisarts.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100