Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe komt het dat als je je arm stoot tegen iets je soms een soort van elektrische stroom door je arm heen voelt gaan?

Het is niet alleen maar bij de arm maar kunnen ook andere lichaamsdelen zijn zoals been etc. Maar hoe komt dit nu eigelijk? En wat is het nu echt wat je door je arm voelt gaan? Goeie vraag?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het telefoonbotje (ook wel elektrische knobbel, tinteldoosje of weduwnaarsbotje geheten) is een schertsende term voor dat deel van de elleboog dat wordt gevormd door het onderste, mediale deel van het opperarmbeen. Dit deel heet officieel de epicondylus medialis. De belangrijke zenuw nervus ulnaris loopt door een groef over dit bot en kan op die plaats worden geraakt. Dit geeft een korte, hevige pijn die uitstraalt tot in de pink en ringvinger. Deze pijn wordt weduwnaarspijn genoemd. De benaming telefoonbotje heeft haar oorsprong in de aard van de pijn. De korte, hevige pijnscheut zou doen denken aan de elektrische schok die men vroeger kon krijgen bij het overgaan van de telefoon, als de twee draden van de bel werden aangeraakt (de wisselspanning op deze draden was zo'n 80 a 90 Volt tijdens het overgaan van de bel).

Bronnen:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Telefoonbotje

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100