Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik ben er sinds kort achter dat ik moet niezen als ik chocolade of iets met mint eet ! Hoe kan dat en zijn er meer mensen die dat hebben ?

Weet jij het antwoord?

/2500

ik ken het probleem van allergie bij chocolade. ik heb het met soja en alle aanverwante van soja. lecitine e.d. en dat is met grote mate aanwezig in chocolade. van de cacou zelf heb ik geen last ik heb het bij meerdere dingen heb me ook laten testen op de allergie en ik heb een soja-allergie (mag geen chocolade dus) wat ik doe is het ook niet in huis halen en vrienden en kennissen en familie vragen liever bloemen mee te nemen en vooral geen chocolade cadeau te doen want ik moet niet niezen maar ik zit onder de uitslag zodra ik maar een stukje chocola heb gegeten. ook ik kan het niet laten liggen. dus beperk ik het met bovenstaande dingen. niet in huis halen en vooral vragen het niet cadeau te doen of zo, anders ben ik een week bezig met alleen maar kratsen en vol komen te zitten met uitslag. en zo heb ik dat met meerdere dingen want ze gooien bijna overal soja in, maar vergeten dat er mensen met allergieen zijn en ik vind dat ze ook wel dezelfde produkten kunnen maken met geen soja erin. er hebben op grote schaal veel mensen een allergie ontwikkeld voor soja, zo is mij dat verteld in het ziekenhuis. en dat komt omdat het nu bijna overal inzit. dus lijkt mij dat het niet zo gezond is als dat ze zeggen. ben bijna drie uur bezig met boodschappen doen omdat ik ook nog moet kijken op de etiketten wat erin zit. heb ik chocola gevonden waar het niet inzit dan op korte termijn hebben ze het recept verbetert en zit het er alsnog in. het word nu ook weergegeven bij allergie-informatie wat voorheen nog niet was. en het is zo lekker die chocolade en ook nog eens gezond voor de geest. dus waarom dan die troep als soja erin doen bij de chocolade waar het nog niet inzit. en daarbij gebruik ik bloedverdunners waardoor ik ook nog eens op moet passen met soja. dus mensen maak alsjeblieft chocolade voor mensen zoals ik en de vraagsteller want we kunnen zo moeilijk zonder. en wij willen ondanks alles toch ook onze vreugde ergens in vinden en een blije geest hebben.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100