Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Jeukende rug

Mijn rug jeukt sinds een tijdje erg vaak. Eenig idee waar dit vandaan kan komen? Van de douchegel komt het niet, heb al verschillende merken gebruikt, maar het blijft jeuken en echt alleen mijn rug.

Weet jij het antwoord?

/2500

Van te veel wassen met zeep kan je huid uit drogen. Als je je te vaak wast met zeep oid is dat slecht voor je huid. En als je huid droog is gaat het jeuken. Vraag aan iemand of hij of zij je rug kan insmeren met body lotion oid, mischien helpt het.

Dat kan een allergie voor iets zijn. Zowel voedsel of iets van buitenaf, zoals wasmiddel of wasverzachter. Maar het kan ook komen doordat je te heet doucht. Probeer even twee dagen je rug niet te wassen, kijken hoe dat gaat. Wordt het niet minder, dan even naar de dokter.

Notalgia paraesthetica is een veel voorkomende vorm van jeuk op de rug ter hoogte van de schouderbladen. Ernstige vormen van notalgia kunnen buitengewoon belastend zijn! Er bestaat nog geen zekerheid over de oorzaak van notalgia. Er bestaat een behandeling voor met capsaïcinezalf. Ga naar de dermatoloog voor een juiste diagnose en behandeling.

Bronnen:
http://www.huidinfo.nl/notalgia%20paraesth...

als het een bepaalde plek is ga daar dan eens kijken of er een soort van moedervlek zit. die kan zijn geaan groeien en jeuken... je huisarts kan die weghalen... das wel even belangrijk want meestal is het wel goedaardig maar kan overgaan in kwaadardig... het kán he., het hoeft niet zo te zijn...

Misschien groeit er haar op

Kan ook door wasverzachter komen. Toen mijn vrouw dit enige tijd geleden gebruikte, verging ik van de jeuk.

Al douche je helemaal zonder gel of zeep, dan droogt je huid nog uit van regelmatig douchen. Als gel kun je het beste een pH-neutrale nemen. Dermatologen raden aan om niet vaker dan tweemaal per week te douchen. Overgevoeligheid, misschien voor wasmiddel of -verzachter zal zeker meespelen. Vraag iemand om de huid van je rug eens goed te bekijken bij voldoende licht. Bij huiduitslag maar ook als de jeuk niet overgaat kun je het beste je probleem voorleggen aan de huisarts. Die begint vaak met het voorschrijven van een wat vette crème, bijvoorbeeld cetomacrogol, waarmee in de meeste gevallen de huid wel rustig wordt.

Je zou de producten van Neutral eens kunnen proberen. Ik gebruik de shampoo en het wasmiddel, maar je hebt er ook wasverzachter en douchegel van! Op neutral.nl kun je een proefpakketje aanvragen.

Ook hier is spraken van een onderhuidse eczeem. Betadineshampo scrub is verkrijgbaar bij de apotheek of een drogist. Insoppen met een washandje en laten intrekken. Na 10 minuten afspoelen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100