Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

advies nodig.....

ik heb een scoliose van 29 graden, dat weet ik niet meer zeker sinds mijn laatste bezoek aan de arts 2,5 jaar geleden was, ik hoefde niet meer terug te komen omdat ik uitgegroeid was ( ik heb een brace gedragen voor 4 jaar) maar mijn vraag is nu sinds ik een kromming in mijn rug heb is het mogelijk dat ik 1/2/3 etc. cm te klein ben en niet correct ben uitgegroeid? ik ben zelf 1.71.

Ik vraag me gewoon af hoe ik maar 2 cm gegroeid ben vanaf mijn 14e.?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Ik weet niet hoe oud je was toen je voor het eerst ongesteld werd maar een bevriend arts heeft me eens verteld dat een meisje na haar eerste menstruatie nog 1 tot 10 cm doorgroeit voordat zij haar definitieve lengte heeft bereikt. Het kan dus heel normaal zijn dat je nog maar weinig bent gegroeid na het bereiken van die leeftijd.

Je kan gewoon uitgegroeid zijn op je 14e

Misschien moet je nog maar een keer naar een arts gaan, hij is namelijk de enige die je echt advies kan geven. Ik raad je de Sint maartens kliniek in Nijmegen aan, daar is mijn zus ook geopereerd aan scolliose en ze zijn daar erg goed

Wat voor een advies wil je? Je bent behandeld voor scoliose, ik neem aan dat je er geen pijn van hebt want daar schrijf he nix over. Of je nog groeit kun je zelf opmeten. Je lengte so far lijkt me al okee. Ik snap je probleem niet zo goed. Alles is toch in orde? Als je naar de dok gaat bedenk dan wat je wil weten en vragen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100