Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik heb al een week een zenuwtrek op mijn oog. Heel vervelend maar hoe komt dat eigenlijk?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Een tic is een snelle onwillekeurig samentrekking van een spier of spiergroep, waar men geen controle over heeft. Tics komen vaak in het gezicht voor. Het is vaak een spier rond het oog die samentrekt. De onwillekeurige spiersamentrekkingen van het ooglid duren meestal slechts enkele seconden. Het kan een vervelend gevoel zijn. De vraag is natuurlijk of er soms iets mis is met de ogen. In het algemeen is er echter geen reden tot ongerustheid, want een trillend ooglid is vrijwel altijd een onbelangrijke aandoening. Het is een heel gewoon verschijnsel en kan ontstaan door vermoeidheid of optreden onder stress. Meestal hoef je er niets aan te laten doen. Als de tics erg hinderlijk worden, wordt meestal alleen aangeraden spanning zoveel mogelijk te vermijden, en voldoende nachtrust te nemen. Soms wil het zachtjes masseren van het ooglid helpen.

Bronnen:
http://www.gezondheidsplein.nl/aandoeninge...

Dat is een teken van vermoeidheid. Als je veel naar een beeldscherm kan het daar aan liggen. Maar ook aan te weinig slaap. Het is erg vervelend, lijkt net of iedereen het ziet ;) Geef je oogjes wat rust.

Kan vele oorzaken hebben, zoals vermoeidheid, stress, slecht slapen, gespannen nek en schouders enz. Een van de drielingzenuwen (die naar je oog gaat) is overprikkeld. Na een tijdje rust verdwijnt het vanzelf weer.

Had ik ook, maar was ineens weer weg!

Een fasciculatie is een kleine spiertrekking. De spiertrekking gebeurt in een enkele motorische eenheid, dit zijn alle spiervezels die door een enkel motorisch axon geïnnerveerd worden. Een fasciculatie ontstaat ten gevolge van een spontane actiepotentiaal. De spiercontractie veroorzaakt geen beweging in het gewricht dat door de spier bewogen wordt. Een myokymie is een bijzondere vorm van fasciculatie, waarbij in tegenstelling tot een gewone fasciculatie, een secondenlange spontane golfvormige beweging over de spier ontstaat. De oorzaak is hier dan ook een reeks spontane actiepotentialen. Iedereen maakt wel eens fasciculaties of myokymieën mee.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100