Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hooikoorts

Ik heb hooikoorts en normaal kryg ik daar altijd pas last van in april/mei. Ik ben niet allergisch voor mn haarproducten en ook als ik buiten ben heb ik totaal geen last. Toch heb ik de laatste paar dagen soms wel ontzettende jeuk aan mn ogen, ook nies ik een stuk meer. Dit is voornamelijk binnen, welk huis ik ook ben.
Waarom reageren myn ogen hier nu dan al op?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Het kan zijn dat je een nwe allergie hebt ontwikkeld. Dat ontstaat van het 1 op het andere moment. Het kan zich op een andere manier uiten dan je normaal gewend bent. Omdat je met name last hebt in huis, kan het een allergie tegen huisstofmijt zijn. Bekijk ook eend de pollenkakender van het lumc. Deze doet dagelijks metingen. Over een week of 2 kun je kijken of er van bepaalde bomen/ planten hogere concentraties in de lucht waren deze periode. http://www.lumc.nl/con/1070/85683/105795/105824/

Ik weet niet waar je mogelijk niet tegen zou kunnen, wellicht zijn het de (lente) plantjes als narcissen, hyacinten, tulpen, blauwedruifjes.. Ikzelf heb ook hooikoorts en kan hier absoluut niet tegen.. Overigens hoef je niet alleen in de zomer maanden allergische reacties te krijgen.. Heb zelfs in het late najaar nog last!

Ik ken het gevoel heb het zelf ook wel eens, koffie helpt erg goed hiertegen. Ga er ook niet te veel op letten, dan lijkt het vaak ook erger.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100