Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

iedere keer als ik een water ijsje eet, gaat mijn tong bloeden. hoe komt dat?

het bloed komt er niet met liters uit, maar ik heb dan kleine bloedplekjes

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Waarschijnlijk zuig je iets te hard waardoor de cellen aan het oppervlak van je tong stukgaan en liggen kennelijk je bloedvaten daar vlak onder. Toegevoegd na 1 minuut: Andere reden kan zijn dat het iets te koud is en je tong of gehemelte daar niet zo tegen kan waardoor er daardoor cellen kapot gaan Toegevoegd na 7 minuten: Laatste mogelijkheid waarvan ik eens heb gehoord is hetzelfde als in de winter vastzitten met je tong aan een ijspegel. Als hij te vast zit moet hij er met kracht af en kan het bovenste laagje van je tong eraf gaan. Misschien heb jij een fragiele tong en gebeurd dat bij jou al bij waterijsjes. Het klinkt niet ernstig, maar misschien eventjes tussen neus en lippen door vragen bij een controle van de huisarts

Staat je diepvries misschien erg koud, zodat het ijsje een beetje aan je tong vastvriest?

Waterijsjes zijn schuld daaraan. Zo'n lang stuk bevroren ijs. Met ander ijs heb je dat niet.

waterijs bevat vaak grote ijskristallen. Deze kunnen, voordat ze smelten, erg scherp zijn (net als glassplinters). Het kunnen dus best kleine sneetjes zijn in je tong.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100