Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Ik zou graag strax gaan zwemmen ,maar ik ben wel wat verkouden en heb lichte koorts (die zakt met dafalgan).kan het kwaad alsk ga zwemmen?

Er zijn een aantal mensen die het me afraden ,maar ik zwem echt enorm graag!

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik raad het af, in water koel je snel af terwijl die koorts juist een reactie is van je lichaam op een infectie. Bij (teveel) koorts onderdrukking gaat de genezing dus slechter. Daarnaast is zware inspanning bij een infectie sowieso af te raden dus zware trainingen voor wedstrijden zijn uit den boze.

Met koortsverlagende middelen, zoals paracetamol (=Dafalgan) vertraag je het genezingsproces. Koorts is een natuurlijk proces om door warmte de ziektekiemen te doden. Met een klein beetje verhoging is zwemmen geen probleem, zolang je het rustig aan doet. Voelt het niet goed dan moet je het gewoon niet doen en eerst uitzieken. Heb je echt koorts, boven de 38C, al dan niet onderdrukt met paracetamol, dan kun je je lichaam beter niet blootstellen aan flinke lichamelijke inspanning, afkoeling en chloordampen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100