Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

ik heb net ondermijn regenboogvlies een bruine vlek , zelfde kleur als mijn oogkleur. het lijkt net of het is gelekt?

Ik heb heb bruine ogen en net onder mijn regenboogvlies. Dus op mijn oog wit zitten lichtbruine vlekken.

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik kan je foto niet zo goed beoordelen, maar na mijn studieboek er even op nageslagen te hebben, vermoed ik dat het een vrij onschuldig iets is dat wel vaker voorkomt, namelijk een kleine ophoping van eiwitten. Als je er verder geen enkele klacht bij hebt is er geen reden tot paniek dus, maar het is altijd raadzaam om hiermee naar je huis- of oogarts te gaan. Even laten nakijken kan nooit kwaad. Toegevoegd na 1 minuut: Het zit maar aan een oog, neem ik aan?

Ik zou er even goed naar laten kijken door een arts/oogarts. De foto is wat onduidelijk, maar het zou een opeenhoping kunnen zijn van witte bloedcellen. In vlekjes heet dit 'descemetstippen' en als er een heel laagje ligt heet dit hypopyon en zou kunnen passen bij een voorste oogkamer-ontsteking (uveitis). In de bronvermelding staat wat afbeeldingen van een uveitis.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100