Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat betekent het als je geen halve maantjes op je nagels hebt?

Ik heb alleen twee kleine maantjes op mijn duimen, verder niet. Vroeger had ik dit wel. Wat kan dit betekenen? Kan dit duiden op een tekort van vitaminen o.i.d?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als je wat vaker je nagelriemen naar achter 'haalt'met een bokkenpootje en nagelriemolie (of eerst een badje speciaal voor nagels) dan zal je merken dat je wel op een gegeven moment je maantjes te zien krijgt! nu zit er gewoon te veel nagelriem overheen. Nee het wijst niet op een vitamine tekort! ook witte plekjes op je nagels wijsen niet op kalk tekort zoals sommige mensen beweren maar krijg je van je nagels stoten. Heb je rozige nagels die glanzen? dan kan je er vanuit gaan dat je gezond bent!

De lunula (halve maan) is het witte gedeelte dat de vorm heeft van een half maantje en soms zichtbaar is op de nagel. Het heeft een witte kleur omdat het bestaat uit nieuwe cellen van de nagelmatrix. Zodra de nagel groeit, verschuiven de cellen naar de vrije rand en worden deze doorzichtig. Ze verharden (keratiniseren). De lunula is wel altijd aanwezig, maar niet altijd zichtbaar. Bij de duimnagel is de lunula meestal wel herkenbaar.

Bronnen:
http://www.in10s.nl/assets/s2dmain.html?ht...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100