Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Kan clusterhoofdpijn genezen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Men weet nog niet goed hoe dit kan, er bestaat dan ook niet echt een genezing voor... Clusterhoofdpijn wordt nml. geclassificeerd als bloedvatenhoofdpijn. De intense pijn wordt volgens sommigen veroorzaakt door het verwijden van bloedvaten die een druk veroorzaken op de drielingszenuw of Nervus trigeminus. Hiervoor is echter nog geen enkel bewijs. Een van de theorieën is dat clusterhoofdpijn te wijten is aan een afwijking in de hypothalamus (onderdeel van de tussenhersenen)[bron?]. Dit zou kunnen verklaren waarom de aanvallen regelmatig op hetzelfde tijdstip opkomen en vaak ook tijdens een bepaald seizoen, aangezien een van de functies van de hypothalamus het regelen van de biologische klok is[bron?]. Er lijkt een genetisch component verantwoordelijk voor clusterhoofdpijn, hoewel er nog geen enkel gen gevonden is dat geïdentificeerd kon worden als het bewuste gen.

het onbekend op dit moment of cluster hoofdpijn kan worden genezen,maar ik weet wel een "huismiddeltje"dat verlichting kan bieden en ook enigzins preventief kan worden gebruikt. Gemberpoeder!! 1/3e theelepel oplossen in een glas water en dagelijks drinken! acute verlichting: snufje poeder onder je tong doen,binnen een half uur zakt het!!! werkt bij alle soorten hoofdpijnen!!!!!!!!!!!! dus ook migraine

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100