Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kom ik van mij maagontsteking af?

Ik slik al pantoprazol voor maanden maar het lijkt alleen maar erger te worden. Iemand nog tips, behalve naar de huisarts gaan. ( die me toch niet begrijpt)

Toegevoegd na 11 minuten:
al een maagonderzoek gehad( slangetje in keel) en biopt, geen bacterie.

Toegevoegd na 1 dag:
nu aan de de ranitidine op advies van de huisarts, kijken of dit helpt.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Water drinken, en dan een paar flinke glazen, helpt heel vaak tegen maagpijn en zuurbranden. Als je maagklachten steeds terugkomen lijkt het me zaak om de oorzaak op te sporen. Vaak wordt maagpijn veroorzaakt door een bacterie, de helicobacter pylori, die met een eenvoudige combinatiekuur met antibiotica goed te behandelen is. In het laboratorium kan nagegaan worden of die bacterie bij jou een rol speelt. Het lijkt me verstandig om dat toch met je huisarts te overleggen. Toegevoegd na 23 uur: In je aanvulling zag ik later dat je al het een en ander aan onderzoek hebt gehad. Verstandig, hoewel een gastroscopie toch wel ietsjes meer inhoudt dan een 'slangetje'. Belangrijk is dan om na te gaan waardoor je klachten wel zijn veroorzaakt. Dat kan teveel maagzuurproductie zijn, waarbij een remmer terecht voorgeschreven wordt maar ook overgevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen en stress kan een rol spelen.

Naar een andere arts gaan, die je wel begrijpt. En eens heel goed uit laten zoeken of er bijvoorbeeld verband is met wat je eet.

Nou ik weet niet of je dit echt een tip kan noemen maar ik had vorig jaar hetzelfde, weken pantoprazol (en één of ander broertje ervan geslikt), en ik bleef maar klachten houden, foto's gemaakt en scans (alleen nog niet zo'n buis in je slokdarm), TOT ik zelf na veel gegoogle riep: kan het niet mijn GAL zijn, heb ik daar geen steen (ik had bijv wel mosterdkleurige ontlasting. Gal pillen genomen en de klachten waren geminimaliseerd na een paar dagen, die krampen waren in ieder geval weg, er bleef af en toe een zeurende pijn. Maar niet helemaal over dus: nu heb ik even een werktime out (zelf voor gekozen) en de klachten zijn WEG!!!!!! Dus doe je voordeel als je er iets in herkent

• Draag geen knellende kleding. • Buk niet, maar ga door de knieën als u iets wilt oppakken. • Vermijd het tillen van zware dingen. • Eet kleine porties in plaats van twee of drie grote maaltijden per dag. • Eet minder vet. • Vermijd alcohol, scherp gekruid eten, koolzuurhoudende dranken, sinaasappels, koffie en pepermunt. • Stop met roken. • Als u vooral 's nachts klachten heeft, dan is het een goed idee om het hoofdeinde van het bed te verhogen. Neem de laatste maaltijd zo'n drie uur voor u gaat slapen. • Als u klachten krijgt kort na het starten met een bepaald medicijn, dan is de kans groot dat het medicijn de klachten veroorzaakt. Heeft u er veel last van, overleg dan met uw arts of apotheker

Bronnen:
http://www.gezondheid.be/INDEX.cfm?fuseact...

Vraag je huisarts om Losec mups. En dan niet het merkloze Omeprazol. Dit bestanddeel zit ook in Losec maar die merkloze troep maakt het alleen maar erger. Vaak geven ze die omdat die vele malen goedkoper is omdat het uit een goedkope fabriek komt uit een oostblok land. Succes ermee!

Yoghurt eten liefst zonder suiker Of ga naar een natuurgenezer

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100