Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe lang duurt het voordat je huid hersteld is na een douchebeurt van 5 a 6 uur met intense jeuk over het hele lichaam van een paar dagen als gevolg=

Ik heb dus vanwege een kater, de donderdagnacht misschien wel 6 uur onder de douche gelegen, ik werd om 12 uur smorgens wakker onder de douche. Ik had ook veel teveel gedronken en nog overgegeven die nacht. Hoelaat ik onder de douche gestapt ben weet ik niets van. Na mijn kater die dag uitgeslapen te hebben kreeg ik savonds last van jeuk over het gehele lichaam. Dit met het gevolg dat ik 2 nachten bijna niet geslapen heb. Overdag was het wat minder.
Eerst dacht ik misschien wat verkeerds gegeten te hebben maar ik heb alleen water gedronken die dag en niks raars gegeten, alleen dingen die ik normaal ook eet. Na wat gezoek op internet bleek dus dat de douche weleens de boosdoener kon zijn en erg slecht is voor de huid. Hoelang duurt het nu voordat deze jeuk weggaat of hoe kan ik dit versnellen? Het is zo irritant.

Weet jij het antwoord?

/2500

Smeer er een goede hydraterende creme op of eentje op oliebasis. Zo is je huid minder droog en kan het sneller herstellen..

je had niet iets verkeerd gegeten maar wel iets verkeerd gedronken. Eigenlijk is veel alcohol voor je lichaam puur vergif. Je lever die een levensbelangrijk orgaan is helpt je ermee kapot.Vandaar wellicht die jeuk. Geef je lever kans zich te herstellen. Toch zou ik persoonlijk wel naar de huisarts stappen,je kan nooit weten of het niks anders is.

kort onder een lauwe douche met een goed hydraterende douche gel na het douchen een body lotion of butter gebruiken het goed laten intrekken (ga gewoon een kwartier tot half uur in de ondergoed rondlopen) en doe dit elke dag zo word het snel minder

Je kan gewoon weer even gaan douchen hoor ;-) water uit de kraan, voor zo'n lange tijd, tast je huid wel aan inderdaad. De jeuk die je voelt, is denk ik ontstaan, door het 6 uur lange gekletter van het water op je huid. Dit stimuleert namelijk de bloedsomloop, en hiervan kan je jeuk krijgen. Je huid is geirriteerd en reageerd hierop. Het allerbeste kan je pure Aloë Vera (reformwinkel) lotion kopen en je daar goed mee insmeren, liefst 2x per dag. Is het zo over! Aloë verzacht de jeuk en kalmeert je huid, en hydrateert het. Het kan tevens geen kwaad je daar altijd mee in te smeren na een douchebeurt. Komt wel weer goed hoor, gewoon niet meer zoveel drinken ;-) Succes ermee!

Allereerst zou ik je een pak rammel willen geven dat je zo onverantwoord veel drinkt!! Wie weet wat er voor ergs had kunnen gebeuren. Verbranden onder de douche b.v.! Ga niet weer douchen, maar drink veel water en/of karnemelk. De alcohol moet z.s.m. je lichaam uit. Tegen de jeuk kun je het beste maizena gebruiken i.p.v. talkpoeder.

Je huid is waarschijnlijk aangetast door de combinatie van teveel drank en te lange blootstelling aan (misschien wel te heet) water. Daardoor zal je huid uitgedroogd en beschadigd zijn. Ik raad je aan om even niet te douchen, zeker niet met zeep, en ook geen lotions of cremes te gebruiken waar alcohol in zit. (En dat zit in bijna alle.) Waar je huis wellicht baat bij heeft is olijfolie, of nog beter, druivenpitolie. Helemaal natuurlijk en vrij van irriterende stoffen (waar cosmetische smeerseltjes meestal vol van zitten). Maar de beste raad die ik kan geven is: ga naar de huisarts! Je bent toch niet voor niks verzekerd... (Toch?)

Je bent lekker bezig geweest daar je geeneens meer weet wat je gedaan hebt.Misschien heb je wel onder een te hete douche gestaan en ben je verbrand.En heb je in die zes uur al het huidvet van je lichaam weggespoeld.Ik zou morgen eens naar de huisarts gaan en het hem laten zien.Misschien kan je vandaag bij een op zondag open zijnde AH-winkel of anders bij de zondagapotheek brandzalf halen om het te verlichten.En anders wordt het weer een prettige slapeloze nacht voor je.Student!

koop calendula emulsie bij de drogist, van VSM, Meng dit met baby olie, 25% olie 75 calendula, smeer hier je huid mee in... de olie maakt je huid weer soepel, de calendula gaat de jeuk tegen en hersteld de huid... Als vervanger van calandula kan ook aloe vera van de plant worden gebruikt...

katers houden niet water.... :OP je huid is droog van het laaaaaange douchen, en dat kan jeuken. smeren met een bodylotion voor de droge en gevoelige huid. baby olie kan ook. verder veel water drinken, alcohol drijft vocht af. aanvullen dus dat vocht! (maar wel op de juiste manier) :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100