Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Als ik slaap krijg ik een slijmprop in mijn keel waardoor ik slecht kan slikken. Wat is het, hoe komt het en hoe kom ik er van af?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Zorg dat je nooit een verwarming aan hebt op je slaapkamer. Dit veroorzaakt droge lucht waardoor je slijm produceert. Laat je slaapkamerraam altijd op een kiertje staan dan komt er frisse lucht binnen. Zet een glaasje water langs je bed zodat je af en toe een slokje kan nemen. Slaap op je buik, dan blijft het niet in je keel zitten zegmaar. Het kan ook een allergie zijn, als je er last van blijft houden of de klachten verergeren moet je toch even langs de huisarts.

Dat komt of door een verkoudheid of door te droge lucht in je kamer. In beide gevallen raken de slijmvliezen in je keel en holtes geirriteerd en vooral als je ligt, kan het slijm niet goed weg. Ophoesten en iets hoger liggen met je hoofd, tot het weer over is.

Het kan ook andere oorzaken hebben dan hierboven omschreven. Bij een maagbreuk kan als je slaapt het maagzuur omhoog komen en dan krijg je ook een hoop slijm in je keel. Er zijn heel veel mensen met een maagbreuk die dit niet weten maar er wel last van hebben. Je hebt dus allerlei oorzaken en ik zou er maar mee naar de huisarts gaan.

Toevalling ben ik deze week bij een KNO arts geweest met dergelijke klachten. Het komt door (meestal) slijmvorming. Bij mij komt deze slijmvorming door een allergie. Ik word er ook wakker door en dat is erg hinderlijk en soms ook wel eng. Ik heb een neusspray en andere medicijnen gekregen. Dus misschien naar een dokter gaan?

Geen melkproducten gebruiken voor je gaat slapen. Melk zorg voor slijm in de keel. Misschien scheelt het wat

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100