Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waarom krijg ik altijd knallende koppijn als ik op een dag weinig gegeten heb?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

ik geloof dat het eraan ligt dat je te weinig suiker in je bloed hebt. daar gaan je hersenen op reageren (ze krijgen opeens geen suiker meer) en veroorzaken zo de koppijn. een soort afkickverschijnselen dus eigenlijk.

Afvalstoffen in je lichaam worden minder goed afgebroken en uitgescheiden waardoor je hoofdpijn krijgt en je misselijk voelt. Ook moet je goed (water) drinken, van uitdroging kun je ook hoofpijn krijgen!

Wat ik geleerd heb van dieet zonder koolhydraten is dat je hersenen niet zonder glucose kunnen. Daarom moet je altijd minimaal 15-20 koolhydraten per dag binnen krijgen. Drinken is ook belangrijk,denk maar aan de mensen die een kater krijgen door overmatig bier drinken hetgeen vocht onttrekt aan de hersenen. Goed middel om kater tegen te gaan is dan ook vóór het slapen een (groot)glas water. Kan wel eens lastig zijn als je maag al vol zit met bier....

Omdat je lichaam niet voldoende stoffen uit je voeding heeft kunnen halen. Jouw lichaam verbruikt dus meer dan dat je op dat moment binnen hebt gekregen. Hoofdpijn kan verholpen worden door: Voldoende nachtrust Voldoende eten en drinken opnemen Voldoende lichaamsbeweging en frisse lucht Het gebruik van alcohol, chocolade, koffie en tabak beperken Massage van de monnikskapspier Toegevoegd na 36 seconden: Hoofdpijn zit niet in de hersenen, die zelf niet voorzien zijn van pijnzenuwen, maar in de structuren rond de hersenen, zoals de bloedvaten, de hersenvliezen, de aangezichtsspieren, de neusbijholten en de huid.

Het ligt er ook aan of je ook weinig gedronken hebt. Als dat het geval is hopen inderdaad afvalstoffen zich in je lichaam op en dat kan hoofdpijn veroorzaken. Van alleen weinig eten en wel voldoende drinken kan je een licht gevoel in je hoofd hebben. Als dat aan het begin van een dieet is zijn het een soort afkickverschijnselen die verdwijnen na een paar dagen. Zelf ben ik ervaringsdeskundige in een koolhydraatarm dieet dan heb je het de eerste dagen ook, het teveel aan suikers wordt opgebruikt en het duurt even voor je lichaam dan energie gaat halen uit vet in plaats van uit koolhydraten. Na de eerste paar dagen is de eventuele hoofdpijn over en ga je snel afvallen

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100