Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Wat is een rode en jeukende uitslag rond je anus?

Het is fel rood, wordt iedereen zeer vochtig (lymfevocht) en jeukt hevig. Wat is dit en hoe kan het bestreden worden?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Misschien is het een parasiet die eitjes legt rond de anus. Ik zou het goed schoonhouden, maar belangrijker nog, dat je als een speer naar de huisarts gaat!

Het eerste wat in mij opkomt is dat je last hebt van een uitwendige aambei. Aambeien zalf ophalen bij de drogist moet de jeuk en overlast verhelpen. Toegevoegd na 3 minuten: Ik heb nog een site gevonden met extra info, beterschap gewenst! http://www.huidinfo.nl/anale%20jeuk.html

Bronnen:
http://mens-en-gezondheid.infonu.nl/divers...

zeker even naar de huisarts gaan. niet zo maar wat bij de drogisterij kopen nog beterschap

Ga naar de dokter! Verder heb je misschien wat aan deze info: "Problemen of aandoeningen in de anale regio komen vaak voor. Veel genoemde klachten hierbij zijn: •pijn in de anus; •bloedverlies bij of op de ontlasting; •slijmverlies bij de ontlasting; •jeuk in of rond de anus; •wratten rondom of in de anus; •afscheiding uit openingen rond de anus; Deze klachten berusten in de meeste gevallen op onschuldige problemen zoals aambeien, scheurtjes van de anale huid, anale fistels of wratjes. Vaak zijn deze aandoeningen eenvoudig te verhelpen. Ook een aantal andere oorzaken kan echter tot deze klachten leiden. Het is dan ook verstandig om bij het bestaan van één of meer van deze klachten te onderzoeken wat daarvan de oorzaak is, zodat de juiste behandeling kan worden ingesteld. De meest voorkomende oorzaken van anale klachten zijn aambeien, fissuren, fistels en wratten." Zie voor meer uitleg: http://www.npbczorg.nl/nl/aandoeningen/anale_klachten Succes en beterschap.

Bronnen:
npbczorg.nl

kan ook exzeem zijn, proberen met dun in te smeren met cortisone-zalf (op voorschrift) gedurende 8 à 10 dagen.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100