Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe ontstaat eczeem?

Weet jij het antwoord?

/2500

atopische eczeem is aangeboren, dat zit in je dna. dat krijg je dus door erfelijkheid. dus niet door wasmiddelen en of parfums, nee, deze dingen kunnen eczeem alleen maar erger maken, zo kan je meer jeuk krijgen.

Eczeem is een abacteriële ontsteking van de huid, veroorzaakt door overgevoeligheid. De aanleg voor die overgevoeligheid is meestal aangeboren. Je huid is een uitscheidingsorgaan. De door de allergische reactie ontstane histamine is de belangrijkste oorzaak van eczeem. Er zijn verergeringsfactoren in de vorm van schimmels en stafylococcen. Die komen op een huid met eczeem vaker voor maar mijns inziens kun je daarbij de vraag van oorzaak en gevolg ook omdraaien. Een defecte huid kan ook een voedingsbodem voor schimmels en bacteriën zijn.

Mij is het destijds uitgelegd dat mensen die eczeem hebben een "laagje huid "missen dat wordt niet aangemaakt zeg maar.Door middel van een hele vette zalf te gaan gebruiken zorgt de huid ervoor dat deze in balans blijft.Door droogte , eten en spanning kan eczeem erger worden.

Hoe het precies ontstaat weet ik niet, maar ik weet wel dat water een belangrijke factor is. Hard water droogt de huid namelijk uit en je hebt zo meer zeep(producten) nodig die de huid irriteren. Zie de bron voor meer info...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100