Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Is thee met citroen en honing een goeie remedie tegen keelpijn en ken je andere middeltjes?

Weet jij het antwoord?

/2500

ja, bij keelpijn veracht het in ieder geval, heb je keelontsteking, dan helpt gorgelen met zout water goed. persoonlijk vind ik dit heel goor, maar werkt prima.

Thee met honing kan werken door de warmte en de smerende functie van de honing. Net als het eten van dropjes (lekker en smeert de keel). Bij serieuze keelpijn is het niet slecht om een zelfzorg medicijn te gebruiken. Dit kan met strepsils (ben ik zelf geen fan van, aangezien ik geen effect merk) of met bijvoorbeeld trachitol. Een product als trachitol bevat een middel dat de keel ontsmet en een middel dat de keel verdoofd. Let op, als je er te vaak een neemt, voel je dat je tong ook verdoofd en dat is een vervelend gevoel.

Je kunt beter onverdunde honing nemen, honing en bepaalde stoffen in speeksel vormen samen een ontsmettingsmiddel. Bij (beginnende) keelpijn neem ik, verspreid over de dag, lepeltjes honing, dit werkt echt! Verder is het natuurlijk goed voor je keel om veel te drinken. Zuigen op iets, b.v. drop of keelsnoepjes, zorgt voor een betere doorbloeding van je keelholte en is dus ook goed tegen keelpijn, alleen moet je niet teveel drop nemen omdat dit je bloeddruk kan verhogen. Beterschap!

Mijn voormalige huisarts adviseerde gorgelen met, en drinken van, droge rode wijn.

Als ik keelpijn voel opkomen, neem ik een Streptosil met dropsmaak. Als ik dat niet doe lijkt de verkoudheid makkelijker door te zetten. Het kan het idee zijn maar ik denk dat dit middel helpt om de opkomende verkoudheid tegen te gaan.

het beste werkt gorgelen met zout water... doe dat maar eens een paar keer t is vies maar je bent zo van je keelpijn af...

Af en toe een zout dropje helpt ook of strepsil. Of lekker een kopje Kamillethee of gemberthee. Een citroen opeten helpt ook. www.omaweetraad.nl Op deze site staan nog veel meer remedies tegen keelpijn.

Ga enkele teentjes knoflook pletten voeg de knoflook in een pannetje met water en laat het enkele minuten zachtjes koken En laat het iets afkoelen en drink het vocht zonder de knoflook . En je keelpijn gaat weg .

Weet je wat echt een wondermiddel is. Gorgelen met saliethee. Als ik een ontsteking in mijn mond heb of keelpijn een paar keer gorgelen en de klachten verdwijnen als sneeuw voor de zon. Je kan een zak kopen in een kruidenwinkel of bestellen via internet. Het is heel desinfecterend.

Een heel goed bacteriedodend middel is Zilverwater. Je hoeft hier maar enkele keren mee te gorgelen en de keelpijn/beginnende ontsteking is verdwenen.

Tokolin dit is verkrijgbaar bij de drogist.Je doet een paar druppels op een suikerklontje en dan laten smelten op je tong doet echt wonderen.Ik weet dit uit ervaring.Het schijnt echt een super middel te zijn het helpt tegen meer dingen.Ook verkoudheid paar druppels in koudend water en er dan boven zitten met een theedoek erover.En je hebt minder last van je verkoudheid.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100