Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Hoe kan het dat ik het vaak koud heb na een dagje sauna?

Meestal als ik dan thuis ben (na een autorit van een uurtje) dan begin ik het na een uurtje koud te krijgen, rillen enzo. Hoe kan dat nou?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je warmte regeling is even van slag door de grote temperatuurwisselingen op zo'n dag. Je lichaam werkt dan nog hard door om af te koelen, terwijl de omgevingstemperatuur al lager is.

Volgens mij komt dat mede door de volledige ontspanning. Dat je dan zo lekker lui/moe wordt.

Bovenstaand antwoord klopt. Het kan ook te maken hebben met het feit dat je lichaam vermoeid is geraakt van alle temperatuurwisselingen. Een dagje sauna is weliswaar ontspannend voor lichaam en geest, maar kost ook veel energie, omdat je veel vocht kwijtraakt en sneller dan normaal voedingsstoffen verbrandt. Eet en drink je op zo'n dag wel voldoende, tussen de saunarondjes door? Toegevoegd na 35 seconden: * antwoord dat klopt: ik bedoelde het antwoord van Platje.

Alle drie bovenstaande antwoorden kloppen, kleine toevoeging, temperatuurverschillen kunnen je lichaam in een trage toestand brengen, loomheid/moeheid. Daarom is het zo lekker, sauna!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100