Let op: Startpagina GoeieVraag geeft geen medisch advies. De antwoorden en reacties zijn geen vervanging voor een consultatie bij een arts. Raadpleeg bij gezondheidsklachten daarom altijd een arts.

Waar kan pijn langs de zijkant van de nagel van de grote teen vandaan komen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoogstwaarschijnlijk is je nagel ingegroeid. Als je dit door een dokter laat oplossen, zal hij (zij) de nagel inknippen, en dan de ingegroeide zijkant van boven naar beneden eruit trekken. Dat deed hij tenminste de 1e keer bij mij. Deze manier doet flink pijn, en ik kan best wat verdragen. Beter is het om de voet lekker lang te baden, evt. helemaal in bad. Dan weekt je vel goed, en dan kun je het makkelijk zelf doen. Je knipt de nagel in, net zover van de ingegroeide kant af, dat je het nog makkelijk met een pincet kan pakken, en trekt dan naar beneden. Doordat het goed doorweekt is, gaat het veel makkelijker en doet het veel minder pijn. Als het ontstoken is, kun je het ook eerst een paar keer behandelen met bv Echinaforce. Dat remt de ontsteking. Voorkomen van ingegroeide nagels: Niet te kort afknippen, en niet te rond knippen, maar liever iets rechter. Zeker niet af scheuren! Veel succes ermee!

Te hard geduwd met het schoonmaken? Een nagel die aan het ingroeien is? Te strakke schoenen gedragen?

waarschijnlijk is je nagel aan het ingroeien, of er zit een klein haakje aan wat de pijn veroorzaakt. maak eens een afspraak met een pedicure, die helpt je er snel weer van af.

Zoek eens naar panoritia en kijk of het klopt. Kan ingroei zijn of nagelrand die teveel op de huid drukt waardoor een drukplek ontstaat. Soms kan dit een klein abcesje uitlokken. Voetbadje soda kan verlichting geven.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100