Kan een nicotine gebrek vanwege het een dag niet roken van sigaren leiden tot boosheid?

Net was mijn vriend weer eens boos op mij om niets. Toen ik er op in ging, ging hij zijn fiets pakken om sigaren te halen. Dit gebeurt vaker als hij een groot gedeelte van de dag niet gerookt heeft. Nu vraag ik mij af: is hij zo gepikeerd op mij vanwege nicotine gebrek of omdat ik (in zijn ogen) iets doe wat hij niet wilt? Even voor de duidelijkhejd: vriend werd boos omdat ik iets te veel aan hem vroeg, terwijl hij aan het werk was (hij werkt thuis i.v.m corona).

Weet jij het antwoord?

/2500

Ik denk meer dat het komt doordat jij hem (te lang) stoorde tijdens zijn werk. En zo te lezen heeft hij ook een lichtgeraakt karakter aangezien hij vaker boos wordt. Volgens dit artikel krijg je pas na een week gestopt te zijn met roken last van prikkelbaarheid. http://nicorette.nl/succesvol-stoppen/waarom-stoppen-met-roken?gclid=EAIaIQobChMIk9fI57zN6wIVEtd3Ch39bglhEAAYASAAEgKHe_D_BwE&gclsrc=aw.ds Er kunnen natuurlijk wel verschillen per persoon zijn maar ik heb nog nooit gehoord dat iemand na een paar uur niet gerookt te hebben al prikkelbaar werd.

Toegevoegd op 03 september 2020 17:16: tekst

Ja, dat kan. Sterker nog, dat is zlefs vrij waarschijnlijk. Hoewel minder dan van sigaretten, krijg je van sigaren wel degelijk nicotine binnen. Zeker als je meerdere sigaren per dag rookt is die hoeveelheid niet verwaarloosbaar. Prikkelbaarheid/makkelijk geïrriteerd zijn is een erkende en bijna universele bijwerking van stoppen met roken.

Bronnen:
https://ikstop.nl/ontwenningsverschijnsele...
https://www.brijder.nl/probleem/rookversla...

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100