Mag je onder de 18 een vapepen kopen online?

Ik heb een paar pennen gezien online die ik gewoon zou kunnen kopen maar word er dan gecheckt als ik het pakketje krijg of ik 18+ ben of niet

Weet jij het antwoord?

/2500

Alleen voor verkoop van alcohol en tabak gelden wettelijke minimum leeftijden. Dus wat dat betreft is er geen minimum vereiste leeftijd om online iets te kopen. Echter: Kinderen jonger dan achttien jaar mogen beslissingen niet altijd zelfstandig nemen. Volgens de wet mogen zij daarom alleen iets kopen als hun ouders daarvoor toestemming hebben gegeven. Maar die toestemming hoeven de ouders niet altijd expliciet te geven. Bij sommige producten mag de verkoper ervan uitgaan dat toestemming is gegeven. Bijvoorbeeld bij een schoolagenda of een cd. Voor welke producten dit geldt, hangt af van de omstandigheden. Zoals de leeftijd van het kind en de prijs van het product. Ook verandert dit in de loop van de tijd. Iets wat een kind vroeger niet mocht kopen, is nu misschien wel heel gewoon. Wanneer een minderjarig kind iets heeft gekocht of een dienst heeft afgesloten zonder toestemming van de ouders en de verkoper of dienstverlener mocht er ook niet vanuit gaan dat die toestemming gegeven is dan hebben de ouders het recht om de overeenkomst te 'vernietigen'. Dit betekent dat zij de verkoper kunnen vragen het product terug te nemen of de dienst terug te draaien. De verkoper of dienstverlener moet dan het geld teruggeven.

Bronnen:
https://www.consuwijzer.nl/kan-ik-van-de-o...
https://www.startpagina.nl/v/maatschappij/...

Om vapepen sites te bezoeken en de pennen te kunnen lkopen dient men 18jaar of ouder te zijn. Bij aflevering van het pakket geldt er legitimatieplicht. Als je niet kunt aantonen dmv een geldig identificatiebewijs geeft de bezorger het pakket niet af.

Toegevoegd op 18 mei 2019 02:02: tekst

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100