Hoe kan ik het beste mijn tanden poetsen?

Weet jij het antwoord?

/2500

De meeste tandartsen en mondhygiënisten zijn het er tegenwoordig over eens dat een electrische tandenborstel het beste werkt. Ook onderzoek bevestigt dat. Poets minimaal 2 minuten, een halve minuut per zijde (boven, onder, binnenkant, buitenkant).

Bronnen:
https://www.allesoverhetgebit.nl/alles-ove...

Neem er de tijd voor en poets gewoon goed! Niet te kort, veel mensen doen links drie halen en rechts ook een paar onder nog even en klaar! Houd een bepaalde routine aan, dus begin linksboven binnen en buiten en daarna rechts boven en zo werk je je hele mond door. doe het dagelijks als het kan 3 keer per dag, lukt dat niet, dan tenminste 's morgens en 's avonds voor het slapen gaan. Eigenlijk zou je bij iedere keer dat je iets eet (koekje, snoepje bv) je mond moeten spoelen om al die rommel de kans niet te geven om jouw tanden, glazuur aan te vallen, want daar gaat het natuurlijk om. (er zijn kleine ingepakte reis-tanden-borstels die je in je tas mee kunt nemen.) Probeer een niet harde maar liever zelfs zachte tandenborstel en natuurlijk kan een elektrische tandenborstel ook nog. Alleen die zijn niet zo makkelijk mee te nemen, is een kleine reisborstel toch makkelijker, vind ik, als je regelmatig onderweg bent.

Meest handig en precies lukt met de elektrische borstel en merk en prijs maakt dan weinig meer uit. Wel maakt veel uit HOE en WAAR je poetst en ook de tandpasta maak -behalve in prijs- dan maar weinig uit en voor wie gevoelig is voor cariës (tandbederf en plaque) kan nadien nog even naspelen met een alcohol vrij middel . Die van de Action voldoet prima) Vergeet ook je tandvlees niet, ook daar waar je al niet meer ziet voor goede doorbloeding ;) HOE je jezelf aanleert goed te poetsen naast ook wat 'stokeren of flossen of met die konische borsteltjes of ragertjes' kan je ook op dit filmpje zien : https://www.youtube.com/watch?v=jeotloGRYSs Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100