Moet je na het trekken van een kies altijd een brug laten plaatsen?

Ik heb wel eens gehoord dat als je niets plaatst je tanden scheef groeien, maar het lijkt mij dat de tanden van een volwassen persoon niet uit zichzelf verder groeien. Het gaat hier trouwens om een vrouw van 33 jaar. De kies is niet een verstandskies, maar 1 daarvoor.

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, een brug plaatsen is niet noodzakelijk. Sterker nog, het kan zelfs ongewenst zijn. Hoe meer hulpmiddelen je in je mond laat zetten, hoe meer kans je loopt op los gerakende tanden/kiezen.

Nee hoor, een brug is in feite puur cosmetisch als je je bedenkt dat men tandloos door het leven kan gaan Tanden zelf zullen niet meer groeien, (met uitzondering op de verstandskies) maar kunnen wel 'schuiven' Zo heb ik zelf een kies laten trekken, welke 2 posities voor de verstandskies zat. Omdat de verstandskies (die scheef onder het tandvlees zat) tegen de kies ernaast aandrukte is de ruimte van de getrokken kies dichtgedrukt geheel zoals de tandarts voorspeld had. Tanden gaan dus niet per definitie scheefgroeien, als het wel mogelijk. Ipv een brug zou je eventueel ook kunnen kiezen voor een stifttand

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100