Wat kan ik doen aan los tandvlees?

Ik heb een verstandskies die doorkomt, er zit een stukje tandvlees los waarvan ik vrijzeker weet dat het er binnenkort uitvalt. Wat kan ik het beste doen? Wachten?

Een tandarts kost heel veel geld en momenteel kan ik eigenlijk geen geld missen om mijn eigen risico te betalen.

Hoelang kan het duren voordat dit eruit valt? Merk het nou pas dat het los zit geen idee of dit allang is .

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Als het stukje tandvlees zonder duidelijke oorzaak los is komen te zitten, als het dus niet gescheurd is, dan groeit het niet meer vast. Je kunt het dan zelf verwijderen. Als je geen pijn wilt lijden, kun je het van tevoren heel koud maken met een ijsklontje of er een half uur een watje met alcohol tegenaan leggen. In beide gevallen wordt het gevoelloos en kun je het afknippen of -snijden. Het is wel van belang dat je zeker weet dat je geen hartproblemen hebt, omdat er bacteriën in de bloedbaan kunnen komen. Toegevoegd na 1 minuut: Je moet het wel door iemand anders laten doen en de tandarts doet het natuurlijk beter.

ik denk dat je gewoon een tandarts kan bellen. heel even kort uitleggen wat jij denkt dat het probleem is en dan een beetje gluiperig vragen of de des betreffende persoon een idee heb hoe dit zou kunnen komen, 2 reacties, of je krijgt een bot kapitalistisch persoon aan de lijn die zegt dat je een afspraak moet maken met de tandarts en niks verteld. of je krijgt iemand aan de telefoon die wel op een menselijke manier kan vertellen wat zij denkt dat het probleem kan zijn.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100