Zijn er landen waar de reguliere gebitscontrole door een mondhygiënist wordt gedaan ipv door de tandarts?

Voor gebitszorg gaan we naar de tandarts die evt doorverwijst naar mondhygiëne.

Ik ben laatst voor het eerst bij de mondhygiëniste geweest. Daar heb ik -op mijn leeftijd- voor het eerst écht goed uitleg gehad over goede mondzorg. Als ik het eerder op die manier uitgelegd had gekregen zou ik nu een veel beter gebit hebben gehad.

Daarom komt het me voor dat we wellicht beter een systeem kunnen hebben waarin men halfjaarlijks voor controle en instructie naar een mondhygiënist gaat. Die zal er voor zorgen dat onze gebitten beter blijven. Preventie dus. En die kan dan naar een tandarts doorverwijzen als er onverhoopt toch nog gaatjes zijn.

Mijn vraag is of dit ergens op de wereld al zo geregeld is.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Hoi Poet, In Nederland hebben sommige tandartsen een mondhygiënist in de praktijk. Dit is de keuze van de tandarts zelf. Wanneer ik een controle-afspraak met mijn tandarts maak wordt de controle uitgevoerd door de mondhygiëniste. Wanneer dan blijkt dat ik een gaatje of een andere complicatie heb roept ze de tandarts zelf erbij. Indien jij dit ook zo wilt zou ik in de buurt van je woonplaats informeren naar een tandarts die ook een mondhygiënist in de praktijk heeft. Dit kan namelijk ook gewoon in Nederland. Succes!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100