Hoe herken ik een kaakontsteking of een wortelpunt ontsteking?

Ik heb sinds een week een zeurende pijn aan de achterkant van mijn linker kaak. Het punt is dat ik geen direct punt aan kan geven. Als ik lichtjes druk heb ik het gevoel dat mijn wang te dik is. Alleen als ik in de spiegel kijk zie ik geen verschil met links en rechts -.-''. Als ik mijn mond open en dicht doe heb ik het gevoel dat mijn wang tussen mijn tanden komt en het gedeelte achter mijn verstandskies uitrekt. Ook daar heb ik een extra geïrriteerd gevoel. Als ik dan verder voel lijkt de pijn ook een centimeter onder het scharnier van mijn kaak te zitten. En mijn gevoel zegt buiten die plaatsen dat mijn linker onderste verstandskies ook pijn doet.

Het vervelende is dat ik nu minder eet omdat het gewoon weg teveel pijn doet. Ik slik al een half uur voordat ik ga eten een paracetamol met Cafeïne (500 mg). Maar zelfs dan heb ik nog pijn tijdens het eten. En mijn BMI is helaas ook te laag. Kortom is moet wel normaal blijven eten anders gaat het straks helemaal fout -.-''.

Kortom weet iemand hier advies voor?
Ik twijfel zelf tussen een kaakontsteking en een wortelpunt ontsteking. Maar kan nergens iets concreets vinden.

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Dit kan inderdaad een kaakontsteking of een wortelontsteking zijn. Het kan ook een overbelaste kauwspier zijn, bijvoorbeeld doordat je vaak langdurig je kaken op elkaar klemt of in een bepaalde houding houdt (dit komt vrij vaak voor en je hebt het zelf niet in de gaten). Wat het ook is, de enige die een betrouwbare diagnose kan stellen en die je kan helpen om er iets aan te doen, is de tandarts. Zelf ben je nauwelijks in staat de juiste oorzaak te herkennen. En al zou je dat kunnen: je kunt er toch niets aan doen, dus het herkennen van de oorzaak brengt je niet verder. Ik raad je dus aan je tandarts te bellen en een afspraak te maken. Zo te lezen is het geen spoedje, je kunt best nog een paar dagen zo verder, maar je moet er ook weer geen week mee wachten. Dus als je nu meteen belt en meldt dat je klachten hebt die het eten bemoeilijken, heb je kans dat de tandarts vandaag al een gaatje heeft (ahum...), en anders ben je begin volgende week aan de beurt. Volgens mij is zo'n afspraak dus de moeite waard... Sterker nog, eigenlijk is die gewoon nodig!  

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100