Zijn amandelstenen gevaarlijk?

Hej,

Ik heb zojuist ontdekt dat ik (minstens) 1 amandelsteen heb, nu mijn vraag is, is dit gevaarlijk? Kan dit voor problemen zorgen?

En hoe zorg ik ervoor dat deze weggaan? Ik heb op youtube gezien dat ze dat met tandenstokers er uit peuteren, ik walg van het idee zelf al. Zijn er alternatieven, of gaat dit gewoon vanzelf weg?

Mvg

Weet jij het antwoord?

/2500

Nee, ze zijn niet gevaarlijk. Maar ze veroorzaken vaak een stinkende adem. Meestal hoest je ze wel uit, trouwens. Verwijderen kan zelf, op verschillende manieren: http://nl.wikihow.com/Amandelsteentjes-verwijderen De makkelijkste methode is gorgelen. 1. Gorgel na het eten met mondwater. Omdat amandelsteentjes worden gevormd door achtergebleven voedselresten in je amandelcrypten, is het belangrijk om na het eten te gorgelen met mondwater. Dit verbetert niet alleen de gezondheid van je tanden en tandvlees, het maakt ook kleine stukjes voedsel los die een maaltijd vormen voor je amandelsteen-creërende bacteriën. 2. Gorgel met warm water en zout. Meng een theelepel zout met 180ml warm water, blijf roeren tot het is opgelost. Gorgel met naar achter gekanteld hoofd. Zout water maakt de stukjes voedsel los uit de crypten en verzacht een vervelend gevoel dat soms door de amandelsteentjes wordt veroorzaakt.[2]

Ik zal je uit je droom helpen door te zeggen dat ze alleen weggaan door je amandelen te laten verwijderen. Ik had ze ook en ik was het helemaal beu! Paar keer per week met de achterkant van m'n tandenborstel op m'n amandelen drukken totdat de schimmelige kots-geurachtige bolletjes eruit kwamen. En het is nog irritanter als ze eruit komen als je op je werk bent of op school. Ik ben ervoor naar de huisarts geweest en van hem moest ik mn mond spoelen en groene thee drinken enz. Hielp niet! Na een half jaar weer terug en het verhaal uitgelegd hoe ik ze verwijderde-.- meneer schrok dat ik ze zelf verwijderde en gaf toen weer advies om te gorgelen met zout. Raad eens, hielp niet!! En de derde keer was ik het beu. Ik ging weer een half jaar later naar hem en vertelde dat ik ze nog steeds had en ik een verwijsbrief voor de KNO-arts wilde. Uiteindelijk gaf hij mij die ook. Ein-de-lijk. Eenmaal bij de KNO-arts keek ze naar m'n amandelen en zei ze: "ja, die kunnen verwijdert worden.":ooo Ik heb ongeveer 10 min. bij haar binnen gezeten. Toen had ik echt door wat voor kneuzen huisarts ik heb. Een paar weken later werden mijn amandelen verwijdert. Een weekje zere keel gehad, maar daarna alles prima en nergens meer last van. Als ik jou was zou ik ook naar de huisarts gaan en gelijk een brief vragen voor de KNO-arts. Weg met je amandelen. Je zou er toch niet aan moet denken om zo'n ding te krijgen als je in een groep zit. Je slikt ze niet in, want anders ga je kotsen dus je moet ze uitspugen, sta je daar dan met het vieste van het vieste geur in je handen;PPP

Nee ze zijn niet gevaarlijk, je kan wel speciale mond-keel spoelingen kopen die het verminderen. Ook heb je bepaalde zakjes met zoutpoederachtig iets, dat moet je dan oplossen in water en dan via de neus erin laten lopen, langs de keel en dan gaat het ook weg.

Bronnen:
http://www.tonsilstones.nl/Meer_weten.html

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100