Wat kan ik doen tegen wondje tussen tanden?

Sinds een paar dagen heb ik tussen 2 tanden bloedend tandvlees. Het tandvlees onder me tanden doet pijn tijdens het poetsen, en het tandvlees dat tussen mijn tanden zit is ook rood en bloed. Wat kan ik hier tegen doen?

Weet jij het antwoord?

/2500

Voorzichtig poetsen, meerdere malen per dag om het goed schoon te houden. Daarnaast kan je ook spoelen met een beetje keukenzout opgelost in warm water.

Spoelen met Corsodyl De werkzame stof in Corsodyl is Chloorhexidine, Chloorhexidine doodt vele soorten bacteriën die in de mondholte voorkomen en ontstekingen of tandbederf kunnen veroorzaken. Het wordt gebruikt bij infecties in de mond of om dergelijke infecties te voorkomen. Infecties in de mond Bij een infectie in de mond is er sprake van een ontsteking van het mondslijmvlies, de tong, het gebit of het tandvlees. Meestal is er sprake van een ontsteking van het tandvlees. Bij een mondinfectie heeft u pijn in de mond, aan de tong, het gebit of het tandvlees. Het ontstoken gedeelte is rood en gezwollen. Soms bloedt het. Een mondinfectie kan een slechte adem veroorzaken. Ook tandplak ontstaat door inwerking van bacteriën. Tandplak bestaat uit een opeenhoping van bacteriën en suikers op het oppervlak van de tanden. Door tandplak kunnen gaatjes ontstaan, daarom moet het dagelijks door poetsen of flossen worden verwijderd. Behandeling Chloorhexidine wordt gebruikt om mondinfecties te behandelen, bijvoorbeeld bij tandvleesontsteking; infecties van wonden in de mond te voorkomen. Bijvoorbeeld na tandheelkundige of mondheelkundige ingrepen; vorming van tandplak te voorkomen als tandenpoetsen niet goed mogelijk is, zoals soms bij het gebruik van een beugel of na een mondoperatie. Werking en effect Chloorhexidine doodt veel soorten bacteriën en remt de groei van schimmels en gisten. De werking begint direct en houdt aan zolang het middel in de mond is. Poets voor het gebruik hiervan goed je tanden, dat voorkomt bruine verkleuring van je tanden, doe dit bij een ontsteking altijd met een zachte tandenborstel. Lees ook de bijsluiter zorgvuldig. Dit middel is te koop bij apotheek en drogisterij.

Bronnen:
www.corsodyl.nl lees hier de informatie...

Gewoon naar de tandarts. Een ontsteking van tandvlees wijst op problemen: plak, tandsteen, terugtrekkend tandvlees of pockets, maar het kan ook iets met de wortel van een van de tanden/kiezen te maken hebben en een kaakontsteking kan ik je erg afraden!!. Misschien verwijst hij je door naar een mondhygiënist. Heel belangrijk, het gaat om het behoud van je tanden. Je leert daar ook beter poetsen, flossen, ragen enzovoort. Spoeldranken zijn best leuk maar die komen na het reinigen van het gebit en zijn geen geneesmiddel.

Bloedend tandvlees geeft aan dat het ontstoken is. Wat belangrijk is bloedend tandvlees goed aan te pakken, goede mondverzorging (2x daags poetsen) en het is aan te bevelen om tandenstokers te gebruiken. Laat je informeren door je tandarts of nog beter een mondhygieniste. Bij de apotheek en drogist is het volgende middel te koop: PYRALVEX. Dit helpt erg goed bij ontstoken tandvlees. Verder kan je ook je mondspoelen met mondwater naast je andere mondverzorging.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100