Kan het kwaad een vaccinatie hepatitis A enB op dezelfde dag te krijgen als een verdoving bij de tandarts?

Ik moest het vaccin en een gaatje laten vullen vandaag. Ik heb de tandarts niet ingelicht maar heb nu wel heel veel kiespijn na het vullen.

Weet jij het antwoord?

/2500

Meestal heb je weinig last van het vullen van een kies, de verdoving doet vaak meer pijn dan het vullen en boren zelf. Doe het dus zonder verdoving! Licht de GGD of andere instantie waar jij jouw vaccinaties haalt in, die kunnen vertellen of het kan of niet.

Ik had het ook eens voor, niet met de verdoving van de tandarts erbij, maar wel een soortgelijke situatie. Normaal gezien is de vaccinatie van hepatitis A en B, bestaande uit 2 vaccins. Dat mag normaal gezien niet op dezelfde dag, er moet een termijn van een weekje ongeveer tussen de 2 vaccinaties zijn. Ik zou het ook niet doen wanneer je een verdoving hebt ondergaan, anders kan je de volgende dagen bijwerkingen hebben (bv. pijn,..). Je moet je huisarts of de dokter die je vaccins inspuit altijd verwittigen als je een andere stof hebt binnengekregen, want je weet maar nooit of het een reactie op elkaar geeft. :)

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100