Ik wil een beugel, maar heb geen verzekering daarvoor. Hoe kan ik dit het best financieren?

Ik ben 18 jaar en heb alleen een basis verzekering bij CZ. Hierdoor worden de tandarts en orthodontist kosten niet vergoed. Ik zou graag echter een beugel willen omdat ik mijn tanden niet helemaal goed vind staan. Maar ik weet dus niet hoe ik verder moet, is het verstandiger om alles contant te betalen? Of is het beter om een verzekering af te sluiten. Indien ik alles contant zou betalen dan zou ik toch als mijn beugel er uit zou zijn nog steeds moeten blijven betalen voor de controle van de spalken? (kan heel je leven erin blijven) Of worden de spalken gecontroleerd bij je tandarts? Indien dit zo zou zijn dan lijkt het mij verstandiger om de orthodontist kosten (plaatsen beugel) zelf te betalen en mij te verzekeren voor tandartskosten. zodat ik ook gelijk voor mijn tanden gecontroleerd word.

Wat lijkt jullie het verstandigst?
Want nu heb ik dus helemaal geen verzekering en dat is denk ik niet normaal. Graag zou ik willen weten hoe ik dit moet oplossen."

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Er zijn diverse verzekeringen waar je fors premie betaalt (400-500,-) maar waar je wel 1000,- of meer vergoed krijgt. Ik heb even gegoogled op 'vergoeding beugel volwassenen 2013'en je komt heel ver!

Bronnen:
https://www.independer.nl/zorgverzekering/...

Je kan het beste aankomend jaar een aanvullende tandartsverzekering nemen, of nog bij CZ morgen/maandag bellen voor advies. De meeste verzekeraars zijn (gedeeltelijk) telefonisch bereikbaar morgen, in verband met de vele overstappers. Daarnaast als het financieel niet kan, zou je kunnen kijken of je een beugel kunt krijgen via het ziekenhuis. Van valt het onder de basisverzekering. Echter moet je er dan wel rekening mee houden, dat je de eerste 350 euro zelf moet betalen.

Als het gaat om een uitsluitend cosmetische ingreep, en dat is een beugel eigenlijk vrijwel altijd (uitzonderingen zijn bijvoorbeeld mensen met gezichtsmisvormingen die de kaak behelzen, zoals een hazenlip) wordt dat tegenwoordig inderdaad niet meer vergoed. Ook niet voor kinderen, maar zeker niet voor volwassenen. Een beugel is ook niet een eenmalig iets, zoals een kroon. Hij moet om de zoveel weken worden bijgesteld om zijn werk te kunnen doen. Naast de kosten voor de aanschaf, heb je dus ook nog de kosten voor tandartsbezoeken. Je zou kunnen overwegen een tandartsverzekering af te sluiten die ook deze beugel vergoed, maar hou er rekening mee dat de verzekering prijzig is, en de vergoeding minimaal Het blijft een kostbare aangelegenheid. Neem dus ook in overweging hoe ernstig de afwijking cosmetisch is, en hoe veel geld je er voor over hebt dat recht te laten zetten. Ga in elk geval voor een orienterend gesprek naar de orthodontist ; deze kan je een redelijke indicatie geven van de kosten (zowel de vaste als de terugkerende), en adviseren hoe noodzakelijk het is (al mag je daar gerust een snufje zout bij nemen). De gemiddelde kosten voor een beugel , alles inclusief, liggen rond de 2000 euro, waarvan de helft de aanschaf en het plaatsen, de andere helft de maandelijkse controles. Hoe je de kosten het best kunt financieren is natuurlijk volledig afhankelijk van je financiële situatie en mogelijkheden.

De meeste kosten bij een orthodontist maak je in het begin.. het onderhouden kost veel minder.. Je kunt tot en met 31 december nog je zorgverzekering zo veranderen dat je voor 2013 uitgebreid verzekerd ben.. (dan betaal je wel tijdelijk meer premie) en voor 2014 als je de meeste kosten hebt gehad de aanvullende verzekering weer verwijderen of verlagen. Veel succes. In de onderstaande link kun je zorgverzekeraars met elkaar vergelijken, en aangeven dat je je uitgebreid wilt verzekeren voor een orthodontist

Ik stond vorig jaar voor hetzelfde feit. Ik ben goed gaan zoeken naar zorgverzekeringen die voor mij nog iets zouden vergoeden. Jij bent 18, dat is nog een stuk beter dan ik vorig jaar. Ik was 25. Jouw leeftijd is gunstig omdat sommige verzekeraars tot 21 of 23 meer verzekeren dan hogere leeftijden. Voor mij was het uiteindelijk het voordeligst om over te stappen naar Anderzorg. Ik kreeg dan 1000 euro vergoedt, de rest moest ik zelf betalen (ook ongeveer 1000 euro, gelukkig verdeeld over meerdere maanden). Waar je op moet letten bij het uitkiezen van een verzekeraar; - kijk of ze eenmalig een bedrag vergoeden of een bedrag per kalenderjaar. - let goed op of je niet minimaal een jaar al bij die verzekering moet zitten voordat orthodontie vergoed wordt. (Ja, hier echt goed naar kijken, desnoods even bellen met ze maandag) - let op de maximale leeftijd voor de vergoedingen. - onthoud dat je een basisverzekering bij verzekeraar À mag hebben, en een aanvullend pakket bij verzekeraar B. Dit kan positief uitvallen voor je. Op elke website van verzekeraars staan de voorwaarden en de kosten die vergoed worden. Succes met zoeken! Mijn beugel hoefde er gelukkig maar 11 maanden in, dus doe nu die aanvullende tandartsverzekering (waar de beugel dus bij in zat) er weer uit!

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100