Kan je als volwassene met "tiener tandpasta" poetsen? (zie vraag)

Bij kruidvat hadden ze een aanbieding 2X zendium glazuur protect voor voor 4 euro. zie nu pas (nu de tandpasta al gekocht is) dat er heel klein 5-12 jaar bij staat. mist deze tandpasta stoffen die een volwassene wel nodig heeft? of kan ik ook gewoon met deze tandpasta poetsen?

het gaat om deze tandpasta

http://www.dutchfoodexpress.nl/drogisterij/mondverzorging/zendium-glazuur-protect-tandpasta-5-12-jaar-75-gram.html

Weet jij het antwoord?

/2500

Het beste antwoord

Je kan deze tandpasta gerust blijven gebruiken. Meestal is tandpasta voor volwassenen gewoon sterker qua ingrediënten. Daarom is het een goed idee om tussen de poetsbeurten met deze tandpasta ook eens een tandpasta te gebruiken die wel op volwassen tanden is gebaseerd. Maar je kan de gekochte pasta gerust gebruiken.

Natuurlijk. Bij tandpasta hoef je maar op éen ding te letten en dat is dat hele jonge kinderen geen tandpasta met fluoride gebruiken, dit omdat ze nog wel eens tandpasta doorslikken. Alle andere leeftijdsaanduidingen zijn verkooptrucs, niets zeggend verder.

Van de reklame: Zendium glazuur protect helpt beschermen tegen tanderosie, gaatjes en tandplak. En het versterkt het tandglazuur. Tanden en kiezen zijn gevoelig voorovermatige blootstelling aan voedingsmiddelen met een lage zuurgraad, zoals vruchtensappen en frisdranken. Hierdoor kan er slijtage ontstaan aan het tandglazuur, dit wordt tanderosie genoemd. Speeksel biedt een natuurlijke bescherming tegen tanderosie. Zendium glazuur protect bevat net als speeksel beschermende eiwitten en helpt zo de natuurlijke bescherming van het speeksel te versterken. De tandpasta bevat xylitol wat de vorming van tandplak helpt tegengaan. Daarnaast bevat de tandpasta fluoride, fluoride versterkt het glazuur van tanden en kiezen. De tandpasta heeft een milde smeek en schuimt minder sterk. Inhoud 75ml. Het verschil met junior en kindertandpasta is de smaak. Getuige de laatste zin in het reclamestukje hierboven is dat ook hier het geval. Voor de rest is het allemaal alleen maar een grote marketing-truuk. Zendium probeert zich te onderscheiden en de jongeren alvast aan het merk te binden in de hoop dat ze het 'later' ook blijven gebruiken. Tandpasta is niet 'werkzaam' in de zin zoals medicijnen dat doen. Je kunt, zeker als volwassene' tandpasta van alle leeftijden gebruiken. Toegevoegd na 3 minuten: Oh... voor de volledigheid: de extra fluoride die wellicht in de tandpasta zit is niet schadelijk voor het volwassen gebit !

Bronnen:
http://www.drogisterijknaller.nl/tandpasta...

Normaal gesproken is het zo, dat tienertandpasta meer ingrediënten moet bevatten dan tandpasta voor volwassenen, omdat tieners nog wel wat fluoride kunnen gebruiken en voor volwassenen dit niet meer noodzakelijk is.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100