jaren niet bij de tandarts geweest kan ik zomaar een afspraak maken?

Weet jij het antwoord?

/2500

Ja, dat kan, in het basispakket van je zorgverzekering worden de kosten niet gedekt, ook als je een aanvullende verzekering voor de tandarts hebt afgesloten, kan worden geweigerd dit te vergoeden, omdat je zo'n lange tijd niet geweest bent. Je bent dus vrij om een afspraak bij de tandarts te maken en de eventuele kosten zelf te betalen. Het is wel verstandig je gebit minimaal eens per jaar, weer onder controle te houden, omdat een gezond gebit, heel belangrijk is voor je algehele gezondheid, denk er ook eens over na, regelmatig een mondhygiëniste te bezoeken.

Iedereen kan naar de tandarts gaan . Ongeacht hoeveel jaar je niet bent geweest . Misschien is het wel handig om even te kijken in je verzekeringspolis hoe je verzekerd ben voor tandarts bezoek.

U zult zich (als u dat nog niet gedaan heeft) allereerst moeten inschrijven bij een tandartspraktijk. De kans is zeer, zeer klein dat een tandarts u zal behandelen als u geen cliënt bent bij de betreffende praktijk (heeft o.a. te maken met verzekering). Ik zou eens gaan rondkijken in de telefoongids of op het internet om een geschikte praktijk te vinden. Vervolgens zou ik me verder door hen laten informeren.

Het kan zijn dat je "eigen" tandarts je inmiddels heeft uitgeschreven. Mijn tandarts vertelde mij dat dat gebeurd als je langer dan 5 jaar niet bent geweest. Je kan hem/haar in ieder geval altijd even bellen om te vragen of je nog bij hem/haar terecht kan. Anders zul je inderdaad verder moeten gaan kijken.

Stel zelf een vraag

Ben je op zoek naar het antwoord op die ene vraag die je misschien al tijden achtervolgt?

/100